Thrill Blues Festival

Vlatko Stefanovski predvodi blues festival na obali Cetine

20.04.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon što je 4000 ljudi prošle godine u zvukovima bluesa na Thrill Blues Festivalu u Trilju, grad na Cetini ponovo će ugostiti tijekom dva dana vrhunska glazbena imena, predvođena Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom

Premijera triljskog festivala, u kojoj su 2017. nastupili američki blues gitarist i pjevač Eric Sardinas, splitski Sunnysiders, Damir Halilić Hal, Light Under The Black Mountain iz Kotora, DBluz iz Sinja i lokalni Ozon, privukla je dovoljan broj blueserskih thrill-frikova da nastavak priče itekako ima smisla.

'Ove godine program Festivala će se odvijati tijekom dva dana. Prvog dana, u petak 6. srpnja, ljubiteljima bluesa nudimo Blues at School, edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranimja održati predavanje o počecima i razvoju blues glazbe te njegovom utjecaju na cjelokupnu modernu glazbu. Biti će otvorena i prigodna izložba slika s blues tematikom. Očekuje nas i premijerna projekcija blues dokumentarca o prošlogodišnjem Festivalu, a za sami kraj biti će Welcome jam, glazbeni blues session dobrodošlice', poručio je umjetnički direktor festivala, Boris Hrepić Hrepa.

Thrill Blues Festival Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U subotu 7. srpnja u gradskom parku održat će se tijekom popodneva Gastro show sa specijalitetima cetinjskog kraja, a u predvečer kreće glavni glazbeni program Festivala.

'Kao i prošle godine otvorit će ga dva domaća sastava, sinjski D'Bluz i triljski Ozon. Nakon njih nastupit će Tomislav Goluban s bendom, ambasador zagorskog bluesa nedavno je u Chicagu završio snimanje svog 10.albuma . Slijedi Fire Rats, bend koji je nastao prije dvije godine a čine ga Yogi Lonich, proslavljeni američki gitarista hrvatskih korjena ( za ljubitelje blues dovoljno je reći da je svirao i sa Mitch Mitchellom i Billy Coxom, Jimi Hedrixovin bendom), te Boris Hrepić Hrepa i Leo Anđelković. Nakon njih nastupit će James and Black, teksaški duo kojeg čine klavijaturista i pjevač Bruce James i tamnoputa pjevačica Bella Black. Oni će nastupiti u pratnji tročlanog talijanskog benda, a svoju glazbu nazivaju Guerilla soul. Za sami kraj stiže nam Vlatko Stefanovski Trio, bend u cetinjskom kraju omiljenog gitariste Leb i Sola, koji će ovom prigodom staviti naglasak na blues repertoar', rekao je Hrepić.

Festival će, kao i prošle godine, završiti velikim jam sessionom svih izvođača i gostiju na pozornici tik uz veličanstvenu rijeku Cetinu.

  • +7
Vlatko Stefanovski u Lisinskom Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Krume Ivanovski