MLADE NADE

Za neke od njih nikada niste čuli: Ovo su mladi, bogati i zgodni europski prinčevi koji će jednom preuzeti titule svojih roditelja

04.09.2020 u 06:58

Bionic
Reading

Kaže se da na mladima svijet ostaje, a slično vrijedi i u nešto drugačijem kraljevskom svijetu, u kojem stariji članovi sve svoje napore ulažu u to da mlade generacije održe tradiciju (i bogatstvo) koje se stoljećima prenose s koljena na koljeno. Predstavljamo vam neke od mladih prinčeva koji će možda jednoga dana zajesti na tron

Njemački princ Henrich Donatus

Jedini sin njemačke princeze Marie Louise Wittgenstein-Berleburg i princa Alexandera je 26-godišnji Henrich Donatus. Dobar izgled očito je naslijedio od svoje elegantne majke, a poseban je po prodornim plavim očima. Kraljevsku titulu dobio je po majčinoj strani, a zajedno već godinama organiziraju maraton u planinama u Njemačkoj i prikupljeni novac ulažu u projekte na Filipinima za siromašne. Time pokazuje svoju humanu stranu već u iznimno mladim danima.

Princ Josef Emanuel od Lihtenštajna

Ovaj 24-godišnji uglađeni princ četvrto je dijete princa Nikolausa od Lihtenštajna te princeze Margarethe od Luksemburga. Iako nije prvi na redu za prijestolje, njegova obiteljska priča vrlo je interesantna. Njegova majka dolazi iz jedne kraljevske obitelji, a otac iz druge. Odrastao je u Belgiji, u kojoj je njegov otac bio ambasador osim što je obnašao titulu princa. Mladi princ druži se ostalim mladim plemstvom i pripadnicima drugih europskih obitelji, a posebno s austrijskim prinčevima te svojim rođacima iz Luksemburga. Pohađao je prestižno sveučilište u Sandhurstu u Velikoj Britaniji, poznatom mjestu na kojem se obrazuje većina potomaka aristokratskih obitelji. Potom je neko vrijeme proveo u vojsci, a čak je dobio tu čast da nosi zastavu na jednom od najveličanstvenijih događaja u Britaniji, Trooping the Colour.

Austrijski princ Ferdinand

Ovaj 23-godišnji Austrijanac sve je samo ne tipičan princ. On se naime od ranog djetinjstva bavi automobilskim utrkama te u tome pronalazi svoj ispušni ventil, strast i posao. Nastupio je čak na Macau Grand Prixu prije tri godine.

Ljubavlju prema motociklizmu i automobilizmu zarazio ga je Jerome d'Ambrosio, šogor koji je prije nekoliko godina oženio njegovu sestru, princezu Eleonore. Mladi princ Ferdinand vrlo je aktivan na Instagramu, kao i većina njegovih vršnjaka. Hvali se time kako provodi svoje dane te koliko je zaljubljen u sport kojim se bavi.

Grčki princ Achileas-Andreas

Treće je od petero djece iz grčke kraljevske obitelji koju čine princeza Marie Chantal i princ Pavlos. Odrastao je u Londonu, a danas živi u New Yorku te ganja glumačku karijeru.

Princ Achileas-Andreas pohađa Sveučilište New York, a odnedavno pokazuje sve veće zanimanje za glumu. Zbog svog talenta pojavio se već u nekoliko projekata. Angažirali su ga u sapunici ‘The Bold and the Beautiful’, u kojoj glumi sa svojom tetom, princezom Theodorom (sestrom princa Pavlosa). Mladi princ već ima u planu novi glumački posao, angažman u znanstvenofantastičnom filmu ‘Light Warriors’.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

19 and getting higher!

Objavu dijeli Achileas of Greece (@achi_of_greece)

Portugalski princ Afonso

Odrastati kao princ koji nema prijestolje na koje bi se mogao popeti jedinstvena je situacija, ali to je bio slučaj s 24-godišnjim Afonsom, najstarijim sinom vojvode od Braganze, jedine portugalske krvne linije koja ima veze s ugašenom monarhijom. Unatoč svemu, on je preuzeo aktivnu ulogu u svojoj rodnoj zemlji, postavši počasnim zapovjednikom u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lisabon. Često se može vidjeti u pratnji svoje glamurozne majke Isabel, vojvotkinje od Braganze, ili mlađe sestre, vojvotkinje od Coimbre, posebice na međunarodnim kraljevskim vjenčanjima.

Brazilski princ Rafael

Ovaj 34-godišnji princ nije striktno europski princ jer je brazilski državljanin, ali njegova majka Rafaela Orléans-Braganze belgijska je princeza. Iako je Brazil ukinuo monarhiju još davnih dana, ovaj ambiciozni princ zbog toga nije ništa manje bitan. Izuzetno je uspješan, govori najmanje pet jezika i diplomirao je inženjerstvo na Papinskom katoličkom sveučilištu u Rio de Janeiru. Sada radi za kompaniju AmBev. Uza sve to, sudjeluje u službenim i monarhističkim događajima, često prateći svog oca i stričeve. Kao takav, kloni se politike, iako je poznato da sudjeluje u javnim demonstracijama protiv korupcije.