DAN IZ SNOVA

Zahuktala se sezona vjenčanja; evo tko je sve posljednjih tjedana izrekao sudbonosno 'da'

07.07.2024 u 08:02

Bionic
Reading

Zbog ugodnih temperatura, pogodnih za svadbene ceremonije na otvorenom, ne čudi što većina mladenaca bira svibanj, lipanj, kao i rujan za dan iz njihovih snova. Ništa drugačije nije bilo ni uoči službenog početka ljeta, kada su se zaredala vjenčanja poznatih lica

Nada Adelle i Umar Kamani

Da za 36-godišnjeg milijardera i osnivača brenda Pretty Little Thing, Umara Kamanija, novac ne predstavlja prepreku pokazalo se na njegovom danu iz snova. Baš kao što je trenutak kada je zaprosio manekenku Nadu Adelle ostavio sve bez riječi, isto je napravio i za vjenčanje, organiziravši četverodnevno slavlje na jugu Francuske početkom svibnja.

Na jugu Francuske u čak četiri dana održano je grandiozno vjenčanje osnivača brenda Pretty Little Thing, Umara Kamanija i manekenke Nade Adelle, za koji je potrošen iznos veći od 20 milijuna eura.

Da je Umar želio vjenčanje o kojem će se uistinu pričati govori i činjenica da su među uzvanicima bile i brojne poznate face, među kojima su bile manekenka Naomi Campbell i pjevačica Christina Milian, a sve su ih zabavljali Andrea Bocelli, kao i Mariah Carey, koja je samo zbog vjenčanja doputovala u Francusku.

NADA KAMANI

Vjenčanje je trajalo četiri dana, a osim vjenčanice s potpisom Diora nosila je i ovo savršenstvo

Pogledaj galeriju

Lana Miholjević i Josip Juranović

Ni okupljanje reprezentacije, u koju je zbog ovogodišnjeg Eura bio pozvan i Josip Juranović, nije spriječilo nogometnog reprezentativca da pred oltar odvede svoju dugogodišnju djevojku Lanu Miholjević. Par je inače pred matičarem izrekao zavjete prije godinu dana, no veliko slavlje, ovoga puta bez Juranovićevih suigrača u reprezentaciji, ostavljeno je za 30. svibnja.

Dijelić proslave, kojoj je nazočila i team menadžerica reprezentacije Iva Olivari, koja je dio atmosfere podijelila na svojem profilu na društvenim mrežama, prenijeli su i članovi grupe Neretva koja je svirala na svadbi.

Nicole Artukovich i Liam Stewart

Na zadnji dan svibnja, u Dubrovniku se udala i Nicole Artukovich, Amerikanka hrvatskih korijena zbog koje su u grad pod Srđem stigle i brojne svjetske face predvođene njezinim svekrom, Rodom Stewartom. Nakon što su sin Roda Stewarta, Liam i Nicole Artukovich dan prije vjenčanja održali zabavu u Vrtu palmi, na terasi luksuznog dubrovačkog hotela Excelsior s pogledom na Grad, na vječnu ljubav pred Bogom i svjedocima zakleli su se u crkvi na Jezuitima.

Par je vjenčao pater Mirko Nikolić, a nakon crkvenog obreda novopečeni mladenci su s uzvanicima krenuli put tvrđave Lovrijenac gdje se održalo slavlje, a koje nije omela ni kiša koja je nemilice padala. Nicoleina prijateljica dovela joj je i gosta iznenađenja, splitskog pjevača Petra Grašu, koji je za mladence otpjevao neke svoje hitove.

NICOLE ARTUKOVICH

Ljepotica hrvatskih korijena postala snaha Roda Stewarta; pogledajte prve fotke vjenčanja

Pogledaj galeriju

Elena Žukova i Rupert Murdoch

2. lipnja oženio se i jedan od najbogatijih muškaraca na svijetu, Rupert Murdoch, pokazavši da niti u 93. godini ne gubi vjeru u ljubav kada je po peti puta stupio u bračne vode, oženivši 30 godina mlađu biologinju Elenu Žukovu. Njegova nova odabranica majka je Daše Žukove, bivše supruge Romana Abramoviča.

Vjenčanje je održano u luksuznoj vili na Bel Airu gdje su stigla i poznata lica s kojima je medijski mogul i vlasnik Fox Corpa i News Corpa tijekom godina ostvario suradnje i prijateljstva. Daily Mail ističe kako je, osim luksuza u vili, luksuz preplavio i garažu, jer su cijenjeni uzvanici pristizali u posljednjih modelima skupocjenih automobila marki poput Bentleyja i Jaguara.

Olivia Henson i Hugh Grosvenor

Vikend kasnije, 7. lipnja, održano je i vjenčanje godine, kako su britanski mediji nazvali svadbu milijardera Hugha Grosvenora, sedmog vojvode od Westminstera, poznatog i kao Hughie među svojim aristokratskim prijateljima. Njegovo vjenčanje okupilo je brojne pripadnike elitnih krugova, među kojima i princa Williama i princezu Eugenie.

Mladoženja, čije se bogatstvo procjenjuje na 10,42 milijarde funti, što ga čini najbogatijom osobom mlađom od 40 godina u Velikoj Britaniji, izrekao je sudbonosno 'da' u katedrali Chester u Cheshireu svojoj odabranici, lijepoj Oliviji Henson, na raskošnom vjenčanju na kojem je bilo 400-tinjak uzvanika.

ELITNO DRUŠTVO

Aristokracija na okupu: Princ William bez Kate stigao na raskošno vjenčanje godine

Pogledaj galeriju

Naomi Watts i Billy Crudup

Nakon što su se prošle godine vjenčali u skromnoj ceremoniji u gradskoj vijećnici, Naomi Watts i Billy Crudup sve su nadoknadili raskošnim vjenčanjem u Mexico Cityju, održanim 10. lipnja. Slavni glumački par na romantičnu ceremoniju u Meksiku pozvao je velik broj prijatelja, među kojima je bila nekolicina holivudskih zvijezda kao što su Nicole Kidman i Justin Theroux.

Lijepa 55-godišnja glumica ostavljala je bez daha u vjenčanici koja je oličenje glamuroznog minimalizma, birajući model prekriven šljokicama te zavodljivog, dubokog dekoltea.

Valentina Echeverri i Zlatko Marić

Na egzotičnom otoku Turks i Caicos po drugi put je uplovio u bračnu luku Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić. Sudbonosno 'da' rekao je mlađahnoj Kolumbijki Valentini Echeverri.

Inače, mladenci su se upoznali su se na Turks i Caicosu, gdje Zlatko Marić provodi veći dio godine. Naime, tamo iznajmljuje četiri luksuzne vile, a prije šest mjeseci je otvorio i casino. Bračnom paru čestitke su poslali svi stalni gosti koji im dolaze kroz godinu, od Rihanne, Jennifer Lopez, LeBrona Jamesa…

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Dora Mešin i Ivan Delić

15. lipnja pred oltar je sa svojom dugogodišnjom djevojkom Dorom Mešin stao i nekadašnji napadač Hajduka Ivan Delić, a teško je odlučiti je li bolja bila mladenkina vjenčanica ili njegov stil dolaska na svadbu. Naime, 25-godišnjak na vjenčanje je došao u bijelom smokingu, leptir-mašni, sunčanim naočalama i na - motoru, a nakon kulerskog dolaska uslijedio je pravi spektakl u Dioklecijanoj palači.

Kao i mnogobrojni Splićani, Delić je sa suprugom slavio ulazak u bračne vode bakljadom na predivnom Peristilu, uz stotine uzvanika koji su sudjelovali u slavlju njihove ljubavi.

Marta Sierra i Tom Peuteman

U tom istom vikendu slavilo se i u Španjolskoj gdje je kraljica reelsa, kako su 30-godišnju Martu Sierru prozvali lokalni mediji, uplovila u bračnu luku s dugogodišnjim partnerom Tomom Peutemanom. Prije nego što su izgovorili sudbonosno 'da', par je za bliske prijatelje i obitelj organizirao jedinstvenu zabavu, upriličenu na krovu Gaudijeve Case Batlló, istinskog dragulja modernizma.

'Ova zgrada nam je jako važna. Ovdje smo snimili bezbroj videa... To je definitivno jedan od naših najdražih spomenika u Barceloni. Odražava moju ljubav prema boji, umjetnosti i originalnosti. Casa Batlló je dio naše povijesti', istaknula je mladenka te je njezin krov odabrala da se oprosti od djevojačkih dana, okružena obitelji i prijateljima.

  • +3
Vjenčanje Marte Sierre i Toma Peutemana Izvor: Profimedia / Autor: David Oller / Zuma Press / Profimedia

Rea Brlek i Marko Rog

Sredina lipnja pokazala se idealnom i za nogometaša Dinama Marka Roga i njegovu odabranicu Reu Brlek, iako su javnost o tome obavijestili tek dva tjedna kasnije, pohvalivši se na Instagramu.

Na nekoliko fotografija, koje su zajedno objavili na svojim profilima na ovoj popularnoj društvenoj mreži, mogu se vidjeti prizori iz crkve, ali i fotografije nastale tijekom same proslave, kao i prelijepa vjenčanica koju je novopečena gospođa Rog odabrala za svoj dan iz snova.

Angela Robusta i Filippo Inzaghi

Već vikend kasnije nogometaš Filippo Inzaghi izrekao je 'da' Angeli Robusti, šesnaest godina mlađoj partnerici koja se bavi organizacijom vjenčanja. Bajkovita svadbena proslava održala se na Formenteri, najmanjem i najjužnijem španjolskom otoku koji pripada arhipelagu Baleari.

Filippo Inzaghi i nekadašnje lice emisije 'Muškarci i žene', Angeli Robusti zajedno su već sedam godina i imaju dvoje djece - sina Eduarda, rođenog 2021. godine, i kćeri Emily, rođene 2023. godine. Slavni nogometaš i njegova draga zakleli su se na vječnu ljubav pred 260 uzvanika. Poznato je da se Inzaghi razveo od svoje prve supruge prije nekoliko godina, te je ubrzo nakon toga počeo vezu s Angelom.

bajka na španjolski način

Pogledajte tko je sve došao na vjenčanje prekrasne Ane i španjolskog vratara

Pogledaj galeriju

Ana Moya i Diego Conde

Posljednji vikend u lipnju bio je odabir za španjolsku influencericu Anu Moyu i vratara Diega Condea da izreknu sudbonosno 'da' na spektakularnom vjenčanju u Španjolskoj. Lijepa mladenka je blistala u elegantnoj i vrlo chic vjenčanici španjolskog dizajna koji potpisuje Vicky Martín Berrocal koja stoji iza brenda Victoria Coleccion.

Ana, koja se proslavila kao model i influencerica i bila zapažena kao konobarica u realityju 'First Dates', na vjenčanje je pozvala sve prijatelje koje je tijekom godina stekla na društvenim mrežama. Među 180 uzvanika na vjenčanju našla su se i brojna poznata lica iz svijeta društvenih mreža i televizije.

Eva Amurri i Ian Hock

Osim nje udala se i 39-godišnja kći glumice Susan Sarandon i redatelja Franca Amurrija udala se u dolini Hudson u New Yorku pripremivši ljupku ceremoniju za mali krug ljudi. Sve je izgledalo idilično, a Eva Amurri je blistala u bijelom. Glumica i lifestyle blogerica udala se za kuhara Iana Hocka, a cjelokupna je ceremonija bila inspirirana francuskom vrtnom zabavom. Uređenje je obilovalo prirodnim bojama koje su oponašale francuske vrtove, a romantičnu notu dali su cvjetovi kamilice.

Zabavi za svega 40 uzvanika prisustvovali su i 77-godišnja Susan Sarandon te njezin bivši partner Tim Robbins, a svu pozornost ukrao je Evin sinčić koji ju je otpratio do oltara uz pjesmu 'Can't Help Falling in Love'.