HOĆE LI IM USPJETI?

Zlatni holivudski par pokrenuo je moćnu mašineriju, a sve da ponovi uspjeh Barbenheimera

11.08.2024 u 19:23

Bionic
Reading

Ako se zbog nečeg treba skinuti kapa holivudskom paru Blake Lively i Ryanu Reynoldsu to je da, baš kao što imaju nos za biznis, imaju i savršeno dobar tajming u svemu što rade. Upravo zbog toga mnogi ih smatraju trenutno najmoćnijim parom Hollywooda kojima je samo nebo granica

Taman u trenucima, kada u drugom tjednu prikazivanja, film ‘Deadpool & Wolverine’ samo nekoliko tisućica dijeli od zarade od milijarde dolara zahvaljujući zaluđenim gledateljima diljem svijeta, u kino dvorane stiže još jedan film od kojeg se itekako puno očekuje.

Iako je premijera filma 'Priča završava s nama' (It Ends With Us), s Blake Lively u glavnoj ulozi, bila prvotno zamišljena za lipanj, sve je pomaknuto za početak kolovoza. A sada kada se pogleda unatrag, ništa od toga nije se odvilo slučajno.

Oni koji pomno prate događanja u filmskoj industriji nisu trebali dugo proučavati niti zbrajati dva i dva da shvate da je vjerojatno najpopularniji holivudski par današnjice još jednom odigrao maestralnu igru i svu pažnju javnosti i medija uperio prema sebi.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Barbenheimer 2024.

Upravo zbog činjenice da su gotovo u isto vrijeme izbacili ljetne blockbustere mnogi smatraju da su oni Barbenheimer 2024. godine, aludirajući time na filmove ‘Barbie’ i ‘Oppenheimer’ koji su rušili sve rekorde u prošloj godini.

Neki su zagrebli dublje u povijest pa su se prisjetili da je posljednji puta neki holivudski par imao svoje filmove na vrhu najgledanijih prije pune 34 godine. Te 1990. dok je Bruce Willis ‘umirao muški’, gledatelji su plakali s Demi Moore u trenutku kada je ona u 'Duhu' ugledala svog pokojnog supruga, kojeg je glumio Patrick Swayze.

Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia

I ne, u slučaju Lively-Reynolds nema nikakve riječi o duelu supružnika i tome da jedno želi biti moćnije i bolje od onog drugog. Poznato je da je Ryan Reynolds veliki stručnjak za marketing, kao i da ima dobar nos za biznis, a ono što se on iz ovog posebnog tajminga nada je da će njihova dva toliko različita filma na kraju rezultirati odličnim brojkama, ali i nadrealnim prihodima.

Sve je pomno planirano

Kako bi dodatno povećali hype oko oba filma, jedno su drugome dali i svoju podršku i to u vidu zajedničkih pojavljivanja na crvenim tepisima na premijerama, a onda su stvari počele sjedati na svoje mjesto i svi njihovi istupi posljednjih tjedana dobili su smisao.

Baš svaki dijelić njihovog pojavljivanja, istupa i slično bio je pomno i dugo planiran i to do najsitnijeg detalja, jer kako inače pojasniti sve čemu smo u posljednje vrijeme svjedočili?

Tako je par premijeru Reynoldsovog hita ‘Deadpool & Wolverine’ iskoristio kako bi napokon, nakon gotovo dvije godine čuvanja tajne, svijetu otkrili kojeg je spola njihovo četvrto dijete i kako se zove.

Doznali smo tako da je nakon tri djevojčice stigao muški nasljednik, ali i da su ga nazvali Olin. Nije prošlo nekoliko dana, a na tržište je stigao novi brend Blake Brown, s potpisom Blake Lively, koji je pripremala u tajnosti. Riječ je kozmetičkom brendu za njegu kose koji se sastoji od osam mirisnih proizvoda, a kojeg je nazvala u čast svog oca. Naime, njezin otac je na dan vjenčanja odučio uzeti prezime Blakeine majke. Budući da je njegovo prezime bilo Brown, Blake Brown učinilo se kao savršena zvučna kombinacija.

MAGNET ZA POGLEDE

Blake Lively nastavila modnu paradu: Zgodna plavuša pokazala još ludo dobrih stajlinga

Pogledaj galeriju

Nos za biznis

Bila je tu i prava modna parada vječne zaljubljenice u modu Blake Lively, koja je i svojim modnim odabirima igrala na kartu ta dva, njima trenutno najvažnija filma. Za premijere Reynoldsovog 'Deadpool & Wolverinea' birala je odjeću koja se tematikom savršeno uklapala u akcijske junake, a onda se 'dotakla cvijeća', budući da u svom filmu 'It Ends With Us' glumi vlasnicu cvjećarnice.

@columbiapicph

Well... Looks like Mr. Blake Lively can't help but be charmed by our very own Atlas Corrigan. Don't miss the global book phenomenon turned movie starring Blake Lively, Justin Baldoni and Brandon Sklenar. #ItEndsWithUsMovie is now in cinemas.

♬ original sound - ColumbiaPicPH

Ta njezina pojavljivanja nisu prošla ispod radara, a dotakao ih se i sam Ryan u svojim objavama na društvenim mrežama, u kojima, kroz dobro mu poznate objave s dozom humora, nije krio koliko je opčinjen svojom lijepom suprugom. Angažirao se Reynolds i u odličnoj promociji njezinog novog filma, a društvene mreže 'gore' od snimki intervjua u kojem on, Hugh Jackman, ali i njegova majka Tammy Reynolds 'rešetaju' pitanjima glumca Brandona Sklenara s kojim Blake glumi u filmu.

  • +19
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Michael Stewart / INSTAR Images / Profimedia

I na kraju, kao šlag na torti stigla je i najprestižnija naslovnica godine, ona o kojoj mašta svaka slavna osoba. Naslovnicu rujanskog izdanja Voguea krasi Blake Lively, a ne treba sumnjati da u narednim danima možemo očekivati razna iznenađenja od strane ovog slavnog para.

Inače, upravo je u velikom intervjuu, kojeg je dala za rujansko izdanje, Blake iznenadila mnoge svojom izjavom kako je izrazito sramežljiva osoba i ne voli se fotografirati. 'Kad glumim onda igram lik. Ne osjećam se baš ugodno ispred fotoaparata. To je dio razloga zašto ne želim biti u časopisima. Znam da to nije nešto što bih trebala reći, no ovo je, mislim, prva naslovnica koju sam snimila u četiri godine. Zato što sam jednostavno previše sramežljiva.'

  • +7
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA /: - / INSTAR Images / TheImageDirect.com / The Image Direct / Roger Wong / INSTAR Images / Profimedia

Poduzetnički koraci

Ryan Reynolds ostvario je san mnogih holivudskih zvijezdi prometnuvši se u mogula ulaganjima u razne poslove, a na tom valu savršeno dobro balansira i njegova supruga Blake Lively, koja je osim kozmetičkog brenda već stavila na tržište gazirana osvježavajuća pića Betty Buzz.

Reynolds je s druge strane svoj talent za biznis pokazao šarajući po raznim sektorima i baš u svakom od njih bio i više nego uspješan. Osim što je milijune zaradio u Hollywoodu, ništa lošije nije unovčio svoje poduzetničke korake.

Izvan filmskog platna uložio je u producentsku kuću (Maximum Effort), proizvodnju gina (Aviation Gin), telekompaniju (Mint Mobile, koju je u međuvremenu prodao za nevjerojatnih 1,35 milijardi dolara T-Mobileu, op.a.), partnerstvo s aviokompanijom (Virgin Airlines), aplikacije za dejtanje te velški nogometni klub Wrexham FC.

BLAKE I RYAN

Nakon 11 godina braka i četvero djece i dalje su zaljubljeni kao prvog dana

Pogledaj galeriju

Nije želio biti maskota

Ono što treba napomenuti je da slavni glumac nikad nije želio biti samo maskota firmama u koje je ulagao, a to je potvrdio već svojom producentskom kućom Maximum Effort, koju je osnovao s Georgeom Deweyjem i koja iz godine u godinu bilježi rast. 'Godinama sam bio tek prolaznik filmskom industrijom. Sve dok jednog dana nisam poželio postati nešto više', opisao je Reynolds.

Iako se našao na drugom mjestu Forbesove liste najplaćenijih holivudskih glumaca 2020. godine, Reynolds je žudio za projektima izvan filmskog seta. Prvi korak bio je prijelaz u producentske vode, koji se pokazao vrlo uspješnim potezom jer je već u svom debiju u ulozi producenta 'Deadpoola' dijelio zaradio od preko 1,5 milijardi dolara!

'Trebalo mi je deset godina da omogućim snimanje 'Deadpoola', bio je to pravi pakao. Snimili smo probne snimke, neki bezobrazni gad ih je pustio na internet i to je na kraju omogućilo snimanje filma', opisao je Reynolds koji je kao potpuni nepoznavatelj nogometa odlučio kupiti i velški petoligaški klub Wrexham FX.

Otpor navijača

Ovaj potez naišao je na proteste navijača koji su bili zabrinuti što im klub kupuju Amerikanci koje ne razumiju čak ni pravilo zaleđa, ali i njegove supruge Blake Lively, koja nije bila nimalo sretna što se obiteljski budžet troši na gotovo propali nogometni klub.

it par

Novac ih nije promijenio: Blake Lively i Ryan Reynolds u šetnji kao pravi Njujorčani

Pogledaj galeriju

'O nogometu nisam znao ništa, a sada sam potpuni ovisnik. Ušao sam u posao potpuno opušteno i sada sam se u potpunosti navukao. Polako sam se upoznavao s poslovanjem kluba i angažirao u sve segmente, od administracije do poslovnih sastanaka. Sada organiziram tjedan prema tome kada igra Wrexham', strastveno je opisao Reynolds svoju ulogu u Wrexhamu, koju je, kao i sve ostale poslove, shvatio iznimno ozbiljno, a od trenutka kupovine do danas klub bilježi samo uspjehe, čime su najzadovoljniji oni najvjerniji navijači.

No prije nego što će postati vlasnikom kluba, Reynolds se odlučio za ponešto drugačiji biznis uloživši u tada relativno nepoznatog proizvođača gina. Ovim poslom, sklopljenim 2018. godine, potvrdio je da posjeduje pravi poduzetnički duh, momentalno uloživši zaradu od 'Deadpoola'.

Tvrdi kako je u podizanju ovog biznisa na novu razinu ključan bio upravo trnovit put u stvaranju ovog hit filma koji je svjetlo dana ugledao isključivo zahvaljujući Reynoldsovom naporu.

'Nitko nije vjerovao u nas. Svakodnevno sam učio nove lekcije o biznisu dok sam pokušavao doći do ulagača i ostvariti ovaj projekt. Na kraju sam od zarade kupio Aviation Gin. S obzirom na to da sam morao reklamirati ovaj brend, moj tim i ja pretvorili smo se u svojevrsnu marketinšku agenciju. I ludo se zabavljali pritom.'

Živi u svijetu u kojem dani traju 50 sati

Nakon samo dvije godine iznimno uspješnih marketinških aktivnosti svoj brend gina prodao je za nevjerojatnih 600 milijuna dolara!

Osim navedenog, ova filmska zvijezda ulagala je u startupove za dejtanje koji su polučili veliki uspjeh, poput Tindera, OkCupida, Hingea i PlentyOfFisha. Kao i ostale, i ovaj posao Reynolds je shvatio vrlo ozbiljno.

Deadpool & Wolverine | Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Većina milenijalaca i pripadnika generacije Z ne zna kako su se dogovarali spojevi prije ovih aplikacija na kojima je sada velika odgovornost i prilika da utječu na društvo. Zbog toga sam spreman zavrnuti rukave i raditi s timom kako bismo osigurali napredak i uspjeh u budućnosti', rekao je slavni Kanađanin, čijoj se spremnosti za naporan rad ne mogu načuditi ni njegovi najbliži suradnici:

'Živi u svijetu u kojem dani traju 50 sati. Projektima se posvećuje punom snagom i želi da uspiju', izjavio je njegov koscenarist i izvršni producent franšize 'Deadpool' Paul Wernick, dok je glumica Gal Gadot rekla: 'Svemu se daje 200 posto na najnonšalantniji način.’

'Glavni krivac' za uspjeh

Sam Reynolds sebe najbolje opisuje riječima koje bi zasigurno bez puno razmišljanja potvrdila i Blake Lively:

'Sklon sam zagristi puno više nego što bih mogao ili trebao žvakati. Mislim da je to možda samo do mog kanadskog senzibiliteta, jer ako sam rekao da ću nešto napraviti, moram to i isporučiti. Ponekad ću to napraviti i pod cijenu vlastite dobrobiti.’

Možda je ‘glavni krivac’ za njegov uspjeh tjeskoba, o kojoj je svojedobno progovorio, a s kojom živi odavno. 'Sklon sam sakriti tjeskobu poslom i, u manjoj mjeri, postignućima. Ponekad imate želju samo kvačicom označiti kućicu 'učinjeno'. Meni je ovih dana cilj biti što prisutniji, a ne samo označiti da sam to učinio. Trenutno to potpuno prihvaćam, tako živim i - nevjerojatno je.’

A koja je iduća kvačica u životima Ryana Reynoldsa i Blake Lively s nestrpljenjem čekamo i ne sumnjamo, i o njoj će se pričati još dugo, dugo… Ono što ne treba sumnjati je da će i u novim pothvatima i dalje uspješno manevrirati privatnim i poslovnim životom i čuvati svoje četvero djece podalje od znatiželjne javnosti i dopustiti im na taj način da i oni imaju normalno djetinjstvo, baš kao što to imaju njihovi vršnjaci diljem svijeta.