NASLJEDNICA TRONA

Znate li kako izgleda buduća belgijska kraljica? Upoznajte princezu Elisabeth

05.08.2024 u 11:20

Bionic
Reading

Belgijska princeza Elisabeth 25. listopada napunit će 23 godine. Ova buduća kraljica Belgije, koja će na tronu naslijediti oca, kralja Philippea, posljednjih godinu dana sve više uči o svojoj budućoj ulozi, a uskoro je čeka i selidba u Ameriku

Već ovog ljeta ime belgijske princeze Elisabeth pridružit će se poprilično dugom popisu članova kraljevskih obitelji koji su otišli, barem na neko vrijeme, živjeti u Sjedinjene Američke Države. No, za razliku od princa Harryja i Meghan Markle, boravak buduće belgijske kraljice u SAD-u je privremen.

Kako su otkrili s belgijskog dvora, Elisabeth se namjerava školovati na Harvardu i steći diplomu, a potom se posvetiti svemu što zahtijeva njezina titula. U SAD-u bi trebala provesti dvije godine, a već ima diplomu iz povijesti i politike koju je dobila na Sveučilištu Oxford.

Osim što je princeza, Elisabeth nosi titulu vojvotkinje od Brabanta, a jednog će dana, kada s trona odstupi njezin otac, kralj Philippe, biti prva kraljica na belgijskom tronu.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Kako bi se što bolje pripremila za buduću ulogu, princeza Elisabeth već predstavlja oca na važnim međunarodnim događanjima.

Tako je predstavljala belgijsku kraljevsku obitelj na krunidbi britanskog kralja Charlesa III, vjenčanju budućeg jordanskog kralja Huseina i Rajve al Saif, kao i proslavi 18. rođendana danskog princa Christiana.

  • +12
Princeza Elisabeth Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia

Belgijska kraljevska obitelj trudi se što više u prvi plan isticati mladu princezu da bi Belgijanci mogli što bolje upoznati svoju buduću vladaricu pa se počela i samostalno pojavljivati u Belgiji, ali i na svjetskoj pozornici.

Princeza Elisabeth rođena je 25. listopada 2001. u Bruxellesu kao kći tadašnjeg princa Philippea, vojvode od Brabanta, i princeze Mathilde, vojvotkinja od Brabanta. Kao najstarija od njihove djece, postala je izravna nasljednica trona 2013., nakon što je abdicirao njezin djed, kralj Albert II, te ga je naslijedio sin.