zaljubljeniji nego ikada

Zvijezda serije 'Poirot' u braku je 48 godina: Ovo je tajna njegove bračne sreće

03.09.2024 u 20:10

Bionic
Reading

Slavni britanski glumac David Suchet je zahvaljujući ulozi belgijskog detektiva Herculea Poirota postao poznat široj publici. Za tu ulogu odabrala ju je sama obitelj Agathe Christie vidjevši ga u predstavi, adaptaciji romana 'Blott on the Landscape' Toma Sharpa

David Suchet dobio je ulogu Poirota 1988., kad je imao 41 godinu i glumio ga je više od 25 godina. Kraj snimanja serije doživio je kao gubitak dragog prijatelja. Za ulogu najpoznatijeg detektiva uručena mu je i počasna titula viteza, kojom ga je odlikovala pokojna kraljica Elizabeta II.

Još ne želi u penziju

I dalje je vrlo tražen. Glumi u 'Au Pairu' uz Kennyja Doughtyja, a da ne spominjemo omiljenu 'Beyond Paradise', seriju koja bi trebala biti premijerno prikazana na Channelu 5. Za 78-godišnjeg Suchet mirovina još nije na vidiku. Vratio se i u kazalište posljednjih godina pojavljujući se u produkciji 'Petra Pana' 2023. godine. U razgovoru za New Zealand Herald 2020. pohvalio je voljenu suprugu Sheilu Ferris zbog njezine nepokolebljive potpore.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Ljubav na prvi pogled

'Smatram se najblaženijom osobom jer imam ženu koja nikada nije rekla nešto što bi me odvuklo od nečeg što sam želio raditi ili od bilo koje uloge koju sam želio igrati kao glumac', kazao je Suchet. Godine 1972. upoznao je buduću suprugu. Kao u starom holivudskom filmu, ugledao ju je dok je silazila stepenicama u Belgrade Theatreu u Coventryju. Bila je to ljubav na prvi pogled.

'Ni na kraj pameti nije mi bilo da bih mogao naći djevojku, a kamoli oženiti se', priznao je za The Telegraph i nastavio: 'Kada sam to učinio, bio sam zapanjen kao i svi drugi.' Do 1976. sretni se par vjenčao i dobio troje djece. Njihov sin Robert bivši je kapetan Kraljevskih marinaca, a kći Katherine radi kao fizioterapeutkinja.

Tijekom snimanja serije 'Poirot', Sheila bi ustajala u 4.30 kako bi mu pomogla naučiti rečenice, a dok je snimao tešku scenu raspleta u 'Ubojstvu u Orient Expressu', sjedila je u susjednom vagonu kao moralna podrška.

U braku su 48 godina, a britanska ikona nastavila je pohvalno govoriti o supruzi u intervjuima.

'U braku sam sa suprugom Sheilom više od 40 godina i vjerujem da je tajna u tome da prihvaćamo padove s usponima, prihvaćamo to da su najteže planine na koje se morate popeti one koje grade vaš odnos - a ne večere uz šampanjac! I da se puno smijemo', poručio je Suchet.

'Sigurno sam najteža osoba s kojom ona mora živjeti', šaljivo je rekao za The Guardian 2013. godine. 'Jako smo svjesni toga da nam vrijeme istječe pa pokušavamo zajedno napraviti većinu onoga što trebamo.' Njihova 50. godišnjica braka je na pomolu, a David i Sheila zaljubljeniji su nego ikada.