VINICIUS MU MOŽE BITI ZAHVALAN

A što više reći nakon ovog teksta o Luki Modriću? 'Vrijeme leti...'

27.09.2024 u 09:44

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, ovog je rujna napunio 39 godina. Mnogi su u njegovim godinama u igračkoj mirovini, ili pak igraju u ležernijim natjecanjima. No, Modrić je čvrst, uporan i željan te se hrabro odupire konkurenciji i igra u dresu najvećeg kluba na svijetu

Bilo je puno upitnika ima li Luka Modrić mjesto u ovom, novom Realu, prepunom svjetskih zvijezda i klasnih igrača. No, za Modrića dilema nije bio, prihvatio je izazov i ostao u Realu, sa željom da i dalje igra za najveći klub na svijetu. I igra.

Nastupio je Modrić u svih sedam prvenstvenih dvoboja, u tri utakmice bio je i starter, te je svima jasno kako i dalje ima klasu.

Zato ni ne čudi da su mu u španjolskom AS-u ovog petka posvetili puno prostora. Doduše, opis Modrićevih zasluga opisan je kroz razvoj Viniciusa.

'Vrijeme leti. Luka Modrić, sadašnji kapetan madridskog Real potpisao je za klub 2012. Hrvat je postao metronom momčadi koju je vodio Cristiano Ronaldo. Osvajanje Lige prvaka stiglo je godinu kasnije, a Realovi igrači su u pet godina podigli trofej osvajača Lige prvaka još četiri puta. Cristiano je napustio klub 2018., istog ljeta kada je došao Vinícius. Hrvat je odigrao više sezona s Brazilcem, sedam, nego s Portugalcem, šest', piše autor teksta Álvar Gutiérrez.

'Kapetan hrvatske reprezentacije, sada i kapetan Reala, s Ronaldom je osvojio četiri Lige prvaka. Dijelili su svlačionicu u godinama povijesnog uspjeha i postigli što do sada još nikome nije uspjelo u Ligi prvaka. Osvojili su tri uzastopna naslova. Zajedno su slavili i naslove u LaLigi i u Kupu kralja, a dok su Hrvat i Portugalac bili suigrači, obojica su osvojili i Zlatnu loptu, iako je Modrićeva stigla kad je Ronaldo već igrao za Juventus. Ljeto 2018. označilo je prekretnicu u nedavnoj povijesti kluba.

Odlazak Portugalca bio je uvod u dolazak mladog Viniciusa koji je s Castillom napravio prve korake u Europi. Bivšem igraču Flamenga trebale su godine da se uspostavi kao važan igrač Reala, ali od svoje druge sezone u Španjolskoj osvojio je važne naslove (Liga 2019.-2020.). Krilni napadač doživio je svoju nogometnu eksploziju krajem 2021. i od tada je osvojio dvije Lige prvaka - popraćene s još dva ligaška trofeja - i jedan je od favorita za osvajanje Zlatne lopte krajem listopada ove godine'.