gradski derbi

Modrić mijenja Mbappea, Španjolci ga javno podsjećaju na blamažu

26.09.2024 u 11:26

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić će vjerojatno zamijeniti ozlijeđenog Kyliana Mbappea u početnom sastavu Reala u gradskom derbiju u nedjeljnom gostovanju kod Atletica (21 sat).

Ozljeda najboljeg strijelca Reala dolazi u nezgodnom trenutku, jer Barca već ima prednost, a Atletico je sljedeći protivnik. Mbappe, koji je sjajno započeo sezonu sa sedam golova u devet utakmica, ozlijedio je bedreni mišić i pauzirat će tri tjedna.

Real zbog toga mora promijeniti taktiku, pa će trener Carlo Ancelotti najvjerojatnije koristiti formaciju s četiri veznjaka, uključujući Modrića.

Španjolski portal Athletic podsjeća da je prošle godine Real izgubio od Atletica 3:1, kad su suparnički veznjaci nadigrali Modrića, zbog čega je nakon toga pao u drugi plan.

'Modrić je najvjerojatnija zamjena za Mbappea, ako će Ancelotti koristiti četiri veznjaka protiv Atletica, iako je prošle godine igrao u blamaži Reala u madridskom derbiju. Modrić je bio nezadovoljan zbog sekundarne uloge koju je imao nakon toga.'

Ove sezone Modrić je odigrao 353 minute odnosno 66 minuta više nego u prvih devet kola prošle sezone.

'Činjenica je da je Modrić ove sezone od devet utakmica na samo tri bio starter, ali Ancelotti u njemu vidi sigurnu okladu s obzirom na njegovu vječnu ambiciju. Stožer misli da je Luka još uvijek u najboljoj fizičkoj spremi te kako bez problema može igrati 90 ili više minuta. Posebno ako odmori koju utakmicu', naglašava Athletic.

Standings provided by Sofascore