BRZI I MOĆNI

Jurčić: U SuperSport HNL-u nema igrača koji bi u Egiptu činili razliku

26.09.2024 u 10:15

Bionic
Reading

Kruno Jurčić, hrvatski nogometni trener, od veljače 2023. godine vodi egipatsku momčad Pyramids.

U 36 utakmica ostvario je 26 pobjeda, 7 remija i samo 3 poraza, uz osvojen nacionalni Kup i prolazak u grupnu fazu afričke Lige prvaka. U intervjuu za Sportske novosti, Jurčić je podijelio svoja razmišljanja o nogometu u Egiptu, usporedbi sa SuperSport HNL-om te izazovima s kojima se suočava.

Govoreći o egipatskom nogometu, Jurčić je rekao:

'Egipat je velika zemlja, nogometno iznimno talentirana, ali i previše neorganizirana, često na rubu kaosa. Sustav licenciranja trenera skoro pa i ne postoji, a i loše se radi s djecom u Akademijama. Teško mi je prihvatiti da je nogometno stanje u Egiptu takvo, jer riječ je o zemlji koja ima sve predispozicije da bude izvrsna nogometna nacija.'

Dotaknuo se i Mohameda Salaha, istaknuvši da je on izuzetak:

'Salah je samo statistička pogreška, fenomen koji bi prošao gdje god da se rodio.'

Jurčić je također govorio o razlici između egipatske i hrvatske lige, naglašavajući fizičku prednost egipatskih igrača:

'Klub želi da igrači koje dovodimo budu ti koji će raditi razliku. Naravno da Hrvatska ima takve igrače, ali oni odlaze u Njemačku, Italiju, ili Englesku. Trebao bih se okrenuti SuperSport HNL-u, a tamo je već teško pronaći igrače koji bi u mom Pyramidsu radili razliku. U Egiptu se igra vrlo čvrst i fizički zahtjevan nogomet u kojem razliku u napadu rade brzi i moćni igrači. Mi takvih u ligi nemamo. Imamo mi zanimljivih igrača, ali iza njih bi trebalo stati i istrpjeti ih određeno vrijeme, a to u Egiptu ne prolazi. Naša liga evidentno ima problem manjka igrača srednje europske klase, a poglavito brzih i moćnih, koji mogu raditi razliku u zadnjoj trećini terena', zaključio je Jurčić.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore