od barce do pariza

Aco Petrović napokon otkrio koja je najveća razlika Dream Teamova iz 1992 i iz 2024!

Bionic
Reading

Nikoga nije iznenadila uvjerljiva pobjeda košarkaša SAD-a nad Brazilom 122:87 kojom su se LeBron James i društvo plasirali u polufinale OI u Parizu.

Nakon utakmice hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, koji je 1992. na Olimpijskim igrama u Barceloni bio pomoćnik Peri Skansiju, odlučio je usporediti dva najjača Dream Teama. Te 1992. Hrvatska je igrala finale protiv najjače košarkaške momčadi svih vremena!

>> Aco Petrović rekao veliku istinu o Dream Teamu nakon što je održao lekciju Brazilu

Naime, provlači se teza kako je ova momčad iz Pariza moćnija i jača od one koju se predvodili 1992. Michal Jordan, Magic Johnson, Karl Malone, David Robisnon i društvo.

'Nakon iskustva sa Dream timovima (2 utakmice u Barceloni 92.) te ove jučerašnje u Parizu, sada mogu objektivnije sagledati i komparirati obje momčadi. Ona iz Barcelone imala je više talenta dok je sadašnji Dream team fizički moćniji i tu razbija protivnike', napisao je Aco Petrović na društvenoj mreži X što je izazvalo lavinu komentara.

No, ako se pita srpskog izbornika Svetislava Pešića on je uvjeren kako je Dream Team iz Pariza puno jači i talentiraniji.

Podsjetimo, u polufinalu Srbija – koju predvodi Nikola Jokić - igra upravo protiv prvog favorita Sjedinjenih Američki Država, a u drugom polufinalu sastaju se domaćin Francuska i Njemačka.

Po prvi puta nakon 1992. među četiri najbolje reprezentacije našel su se tri iz Europe.

  • +17
Brazil - SAD, košarka, Olimpijske igre, 6.8.2024. Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BREHMAN
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal