poraz u četvrtfinalu

Aco Petrović rekao veliku istinu o Dream Teamu nakon što je održao lekciju Brazilu

Bionic
Reading

Nakon što su košarkaši SAD-a lakoćom izborili plasman u polufinale Olimpijskih igara pobjedom nad Brazilom 122:87, zanimljivo je bilo čuti kako je utakmicu vidio hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović

U američkom sastavu, kojeg mnogi smtraju najjačim Dream Teamom nakon 1992., prvi strijelac bio je Devin Booker s 18 koševa. Anthony Edwards je ubacio 17 poena uz pet skokova, Joel Embiid 14 uz sedam skokova, dok je LeBron James utakmicu završio s 12 koševa, tri skoka i devet asistencija.

Na početku se Aco Petrović, koji je davne 1992, u Barcelini bio moćnik hrvatskjog izbornika protiv originalnog Dream Teama, prisjetio puta Hrvatske na Olimpijske igre u Rio de Janeiro 2016…

'Ima dosta sličnosti s onim što je bilo 2016 s hrvatskom reprezentacijom. I tada smo, kao i sad, stigli na Olimpijske igre nekako ispod radara. Ove godine imao sam problem dovesti igrače na okupljanje te da krenemo trenirati. Slično je bilo i u Torinu 2016. kad smo iz dana u dan rasli…', prisjetio se za HRT Aco osvrnuvši se na put Brazila do OI u Parizu.

'Stigli smo u Latviju i odigrali sjajan turnir, a polufinale i finale na fantastičan način i plasirali se na OI. Kad sad ovako gledam, ipak je bitna razlika u kvaliteti na predolimpijskom i olimpijskom turniru. Mi smo bili u grupi s Francuskom i Njemačkom, dvije reprezentacije koje su se plasirale u polufinale. Za nas je plasman u četvrtfinale fantastičan uspjeh!

O utakmici protiv Dream Teama, gdje su na početku pružali solidan otpor, rekao je:

'Kad upadnete par minuta u crnu rupu, jednostavno ne znate kako izaći iz nje. Ovo je za američku reprezentaciju možda bila i najbolja utakmica čitavog ovog ljeta i mogu im samo čestitati', iskren je bio Aco.

Za kraj je Aco još dodao:

'Tamo u 12¸13 minuti, kad smo napravili seriju 10:0 u ponadali se da hvatamo ritam jer smo spustili na minus 9, dogodilo se nešto instinktivno kod igrača. Pomislili su da mogu igrati na jednom tako brzom nivou s Amerikancima, međutim to je bilo nešto što nas je odvelo na poluvremenu do minus 25', kazao je Aco koji je usput osvrnuo na polufinalne utakmice s naglaskom na domaćine Francuze i Amerikance tj. Dream Team koje smatra najvećim favoritima. Pogotovo nakon ovakve izvedbe.

  • +17
Brazil - SAD, košarka, Olimpijske igre, 6.8.2024. Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BREHMAN
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal