zabrinjavajući prizori

Američki sprinter osvojio broncu zaražen COVID-om; scene nakon utrke su zastrašujuće!

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 09.08.2024 09:19
  • Objavljeno 09.08.2024 u 09:18
Bionic
Reading

Pojavila se snimka Noaha Lylesa neposredno nakon finala na 200 metara nakon što je uspio osvojiti brončanu medalju unatoč bolesti.

U četvrtak navečer u olimpijskom finalu na 200 metara na Stade de Franceu, američka superzvijezda Noah Lyles bio je glavni favorit. Ranije ovog tjedna,27-godišnjak je osvojio zlato na 100 metara nakon što je pobijedio Jamajčanina Kishanea Thompsona i američkog timskog kolegu Freda Kerleya.

'Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ipak su mi ispunile srce radošću', izjavio je trostruki svjetski prvak u disciplinama 100 m, 200 m i 4x100 m.

Nakon osvajanja zlata na 100 m i bronce na 200 m u pojedinačnim utrkama, očekivalo se da će Lyles sudjelovati u štafeti 4x100m u petak navečer, te potencijalno u štafeti 4x400m u subotu.

'Nadam se da su svi uživali, bilo da ste me podržavali ili bili protiv mene', dodao je Lyles.

'Ako ne bude mogao trčati, morat ćemo ponovno sastaviti tim kako bismo imali najbolji mogući sastav', rekao je ranije na konferenciji za novinare Kenny Bednarek, osvajač srebrne medalje na 200 metara i član američke štafete.

  • +21
Olimpijske igre, Pariz (26.7.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Dvojica momaka koji su trčali u četvrtak su moji trening partneri, i ako jedan od njih bude u finalu, s obzirom na našu povezanost, mislim da ćemo i dalje moći odraditi posao', dodao je.

Veliki favorit u disciplini 200 metara, u kojoj je aktualni svjetski prvak, Lyles je u četvrtak navečer osvojio broncu u finalu, vidno iscrpljen, napuštajući stazu u invalidskim kolicima. Nakon utrke je objasnio da je bio pozitivan na Covid u utorak ujutro, dan prije polufinala.

'Brzo su me izolirali u blizini Olimpijskog sela i pokušao sam uzimati dopuštene lijekove', objasnio je novinarima, 'Rekli su mi da je moguće nastupiti, pa sam se držao podalje od drugih nakon zavoja.'

'Od posljednja tri dana, ovaj dan je bio daleko najbolji. Ne mogu reći da sam na 100 posto, više na 90 ili 95 posto', rekao je.

Snimku zastrašujućeg stanja nakon utrke pogledajte OVDJE.

  • +61
Olimpijske igre 2024. Pariz, otvaranje, 26.7.2024. Izvor: EPA / Autor: Joel Marklund / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal