šteta

Melnjak otkrio što je pošlo po zlu protiv Slovaka: To nam je nedostajalo...

09.08.2024 u 08:23

Bionic
Reading

Hajduk i Ružomberok odigrali su bez golova u prvoj utakmici trećeg kvalifikacijskog kola Konferencijske lige koja se održala u Slovačkoj.

Ekipa pod vodstvom trenera Gennara Gattusa pružila je nezavidnu predstavu, uputivši tek jedan udarac unutar okvira suparničkog gola, dok ni Ružomberok nije pokazao naročitu kvalitetu. Uzvratna utakmica bit će za tjedan dana na Poljudu. U slučaju prolaska Hajduka, u play-offu Konferencijske lige susrest će se s pobjednikom dvoboja između armenskog Noaha i grčkog AEK-a. Noah je u prvom susretu na domaćem terenu pobijedio rezultatom 3:1.

Lijevi bočni igrač Hajduka Dario Melnjak (31), koji je protiv Ružomberoka odigrao cijelu utakmicu, dao je izjavu za Hajduk Digital TV.

'Ostaje mali žal jer smo u prvom poluvremenu ulazili u zadnju trećinu terena, gdje nam je nedostajalo mirnoće i koncentracije. Previše smo željeli odigrati zadnje dodavanje. To nam je danas nedostajalo kako bismo stvorili puno više ozbiljnijih prilika. U defenzivnom dijelu smo dobro odgovorili na njihov stil igre, na njihove duge lopte, osim te jedne, dvije šanse bili smo jako kompaktni', rekao je Melnjak.

  • +14
Ružomberok - Hajduk, Konferencijska liga, 8.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka MladinicPIXSELL/PIXSELL

Na pitanje o očekivanjima za uzvrat, Melnjak je rekao:

'Želio bih da zadržimo isti fokus kao danas, ali da dodamo više mirnoće u završnicu i budemo još ozbiljniji. Ipak, prvo se moramo koncentrirati na nedjeljnu utakmicu protiv Lokomotive u SuperSport HNL-u.'

Ivan Rakitić je u posljednjim trenucima utakmice ubacio loptu pred gol Ružomberoka, no Melnjak u klizećem startu nije uspio dovoljno precizno zahvatiti loptu da bi postigao gol.

'Bilo je to pitanje par centimetara, pokušao sam je dohvatiti... Možda sam trebao bolje zahvatiti lijevom nogom, ali nije ušlo. Ako nastavimo ovako igrati jedan za drugoga u obrani, nema mjesta strahu', dodao je Melnjak.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Melnjak je u listopadu 2023. pretrpio ozbiljnu ozljedu, kada je zbog puknuća prednjeg križnog ligamenta koljena morao propustiti ostatak sezone.

'Da mi netko ne spominje oporavak i pauzu, ne bih to ni osjetio. Suigrači su me stalno podržavali i bili uz mene. I dalje su to isti momci koji su bili tu i prije mene. Osjećam se kao da nisam ni imao pauzu', zaključio je Melnjak.