idemo po medalju

'Barakude' u borbi za finale Olimpijskih igara; evo kad danas igraju protiv Mađara

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 09.08.2024 01:04
  • Objavljeno 09.08.2024 u 08:05
Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti večeras od 19.35 sati (HTV2) igraju polufinale Olimpijskih igara u Parizu protiv Mađarske. Svjetski prvaci idu po novu olimpijsku medalju

'Barakude' su u 'zoni medalja', hrvatsku su vaterpolisti aktualni svjetski prvaci i europski doprvaci, sve u istoj godini. A sad imaju priliku izboriti i finale Olimpijskih igara.

Na putu do borbe za olimpijsko zlato stoje im Mađari, dobro poznati protivnici, vrijedni poštovanja i opreza. Za 'barakude' je ovo četvrti olimpijski finale, nakon Atlante 1996., Londona 2012. i Rio de Janeira 2016. Treba li napominjati da je dosad, u sva tri prijašnja polufinala, Hrvatska ušla u finale. Pa, neka se takva tradicija nastavi i večeras jer 'preko' Mađara smo osvojili oba dosadašnja svjetska naslova (Melbourne 2007. i Budimpešta 2017.), ali i drugi europski naslov (Split 2022.).

'Pokušat ćemo ih udaljiti od gola. Oni nisu toliko jaki u momčadskoj kontri kao Španjolci recimo. Često izlete, odu u kontru jedan na jedan gdje su jaki naravno. Mi moramo biti pametni, odlučni, svesti utakmicu na što manji broj golova. Ako odemo na utakmicu s 14-15 golova, bit će problematično', najavljuje izbornik Ivica Tucak koji je nakon pobjede protiv Španjolaca u četvrtfinalu jasno i glasno kazao:

  • +44
Hrvatska - Španjolska, vaterpolo, četvrtfinale, Olimpijske igre, 7.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Ja znam da mi možemo uspjeti na tom putu, napravit ću sve da ispunimo naše snove. Došli smo u Pariz osvojiti zlato!'

Jedan od najboljih u našim redovima na ovim Igrama je Rus Konstantin Harkov...

'Više-manje mi sve znamo o njima, kao i oni o nama. Kako kroz klubove, tako i kroz reprezentativne dvoboje. Mađari igraju malo drukčije od većine reprezentacija. Ulaze sa svih pozicija na dva metra, imaju odlične centre. I da jasno, imaju dvojicu vrhunskih ljevaka', kaže popularni Kosta i napominje:

'Mi znamo sve o njima i oni o nama jer igramo zajedno u klubovima i puno smo puta igrali u reprezentacijama. Vidjet ćemo, i Bijač i Vogel su sjajni golmani, ali nije samo na njima, pita se nešto i obranu i napad. Nadam se da će naš golman biti bolji.'

  • +9
Hrvatska - Italija, vaterpolo, Olimpijske igre, 30.7.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Marko Žuvela upozorava...

'Duboko sam uvjeren da možemo ponoviti igru protiv Španjolske. S onakvom željom i voljom, te stavom kao da sutra ne postoji, a sigurno ćemo se tako postaviti i u polufinalu, nadam se jasno uspjehu. Kako se kaže, ‘poginut’ ćemo za tu pobjedu. Trebamo biti oprezni što se tiče njihovih šutera, imaju dva dobra ljevaka i moramo spriječiti lake golove. Budemo li kompaktni, budemo li agresivniji i budemo li htjeli više od njih, mislim da ćemo pobijediti", dodao je, naglašavajući važnost dobre obrane', istaknuo je Žuvela.

Kako god, čeka nas još jedan vaterpolo klasik, obračun Hrvatske i Mađarske, ovaj put u Parizu, u polufinalu Olimpijskih igara. Danas, od 19.35 sati, 'barakude' u borbi za veliki finale...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal