težak izazov

'Barakude' saznale protivnika u polufinalu; čekaju nas najtrofejniji u povijesti!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 22:24
  • Objavljeno 07.08.2024 u 22:24
Bionic
Reading

U drugom polufinalu susrest će se Srbija i SAD te su se obje ekipe plasirale među četiri najbolje nakon izuzetno dramatičnih utakmica.

Vaterpolska reprezentacija Mađarske pobijedila je Italiju u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio izjednačen 9:9, ali su Mađari bili uspješniji u izvođenju peteraca, pobijedivši s 3:1. Cijeli meč bio je napet, a Talijani su se uspjeli malo odvojiti početkom treće četvrtine s pet uzastopnih golova. Međutim, Mađari su se vratili u igru i osigurali dramatičan završetak.

Ovo je značajna vijest za Hrvatsku jer sada znamo i protivnika u borbi za medalju . Utakmica je na rasporedu u petak u 19:35. Podsjetimo, u drugom polufinalu igraju Srbija i SAD. Obje ekipe su prošle među četiri najbolje nakon vrlo napetih utakmica.

Srbi, aktualni olimpijski prvaci, osvojili su zlato u Tokiju i Rio de Janeiru. U Brazilu su u finalu pobijedili Hrvatsku. Hrvatska je na Olimpijskim igrama osvojila zlato u Londonu i srebro u Atlanti. Najtrofejnija muška vaterpolska reprezentacija je Mađarska, s ukupno 17 medalja, uključujući devet zlatnih.

  • +44
Hrvatska - Španjolska, vaterpolo, četvrtfinale, Olimpijske igre, 7.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal