filipini slave

Filipinac nakon zlata ne mora više nikada ništa raditi; omogućili su mu baš sve!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 21:20
  • Objavljeno 07.08.2024 u 21:20
Bionic
Reading

Filipinski gimnastičar Carlos Yulo ušao je u povijest kao prvi muški osvajač zlatne medalje u svojoj zemlji kada je 3. kolovoza osvojio glavnu nagradu za svoju vježbu na parteru.

Manje od 24 sata kasnije, postao je prvi osvajač dviju zlatnih medalja u svojoj zemlji nakon pobjede na skokovima. No, 24-godišnji gimnastičar neće samo otići s Olimpijskih igara s dvije medalje - osvojio je i potpuno namješten stan vrijedan 550.000 dolara.

Olimpijac je prvotno trebao dobiti stan s dvije spavaće sobe vrijedan 415.000 dolara (24.000.000 filipinskih pezosa) u srcu Taguig Cityja, u metropolitanskoj Manili, zahvaljujući developeru Megaworld Corp. Međutim, zbog dvostrukog uspjeha, tvrtka Megaworld upravo je 'nadogradila' svoju obećanu nagradu na trosoban stan od 553.345 dolara (32 milijuna filipinskih pezosa).

Potpuno namješten stan nalazi se u naselju McKinley Hill od 50 hektara, za koje tvrtka kaže da je dom 'nekoliko vrhunskih sportaša, uključujući članove filipinskih košarkaških i nogometnih reprezentacija'.

'Ovo ga čini savršenim domom za filipinske prvake koji žive život pun strasti i izvrsnosti', rekla je predsjednica Megaworlda Lourdes T. Gutierrez-Alfonso u izjavi.

Tvrtka će Yulu također pokloniti 51.900 dolara (3 milijuna filipinskih pezosa) u gotovini. Kao da dvije zlatne medalje i stan nisu dovoljni, Yulo je obasut još više darova od ponosnih filipinskih tvrtki i čelnika.

Uz 173.000 dolara (10 milijuna filipinskih pezosa) koje vlada daje svakom osvajaču zlatne medalje, Zastupnički dom daje prvaku 103.700 dolara (6 milijuna filipinskih pezosa). Glavni grad Manila, gdje je Yulo rođen i odrastao, priprema mu 'herojski doček'.

  • +21
Olimpijske igre, Pariz (26.7.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Najveća dobrodošlica će pozdraviti njega i sve naše pariške olimpijce. Kada se sretnemo s njim, Carlosu Yulu ćemo uručiti novčane poticaje, nagrade i simbole vječne zahvalnosti ponosnog glavnog grada Filipina', rekla je gradonačelnica Honey Lacuna za BBC.

Yulo također čekaju doživotne zalihe besplatnih švedskih stolova, ramena i piletine inasal, jela od piletine na žaru, raznih lanaca restorana. Jedan je liječnik čak obećao doživotno pružati besplatne kolonoskopije i gastroenterološke konzultacije narodnom heroju - ali tek nakon što navrši 45 godina.

Gimnastičaru su također ponuđene dvije besplatne franšize kafića od Don Macchiatosa, posao s kavom i napitcima od limuna, kao i razne prilike za ambasadorstvo robne marke.

Sve u svemu nije loše biti gimnastičar na Filipinima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal