sada izgleda ovako

Odrezala kosu zbog viška kilaže, diskvalificirali su je pa je pala u nesvijest!

  • J.B.
  • Zadnja izmjena 07.08.2024 20:21
  • Objavljeno 07.08.2024 u 20:20
Bionic
Reading

Olimpijske igre u Parizu nekim su sportašima donijele ostvarenje snova i osvajanje medalja, dok su drugima ugasile nade o najvećem uspjehu u karijeri.

Takva je priča Indijke Vinesh Phogat, koja je diskvalificirana iz natjecanja u hrvanju neposredno prije finalne borbe u kategoriji do 50 kilograma, jer nije zadovoljila propisanu težinu.

Točnije, Vinesh je imala 100 grama više od dopuštene težine, zbog čega joj nije bilo dopušteno da se bori za zlato, a oduzeta joj je i prilika da osvoji srebrnu medalju kao poražena u finalu.

'Ovo je najnovija slika Vinesh. Sada je dobro. Pokušali su sve kako bi smanjili njezinu težinu, ali bez uspjeha. Oni koji su predlagali da joj se odreže kosa radi smanjenja težine, odrezala ju je.' rekao je njen trener na X-u.

Kako je javio India Today, Vinesh je ostala bez svijesti i srušila se nekoliko trenutaka nakon diskvalifikacije te je na kraju hospitalizirana zbog sumnje na dehidraciju.

Utvrđeno je da je Indijka prilikom skidanja kilograma, što je uobičajena procedura u borilačkim sportovima kako bi se borac natjecao u određenoj težinskoj kategoriji, pribjegla rigoroznim metodama poput odlaska u saunu, šišanja pa čak i vađenja krvi, što je sve zaprepastilo.

'Sa žaljenjem dijelimo vijest o diskvalifikaciji Vinesh Phogat iz kategorije hrvanja za žene do 50 kg', priopćila je Indijska olimpijska asocijacija jutros, kada se Vinesh za zlato trebala boriti protiv Amerikanke Sarah Hilderbrandt.

Podsjećamo, sportaši u borilačkim sportovima nastoje postići kilažu što nižu u odnosu na njihovu uobičajenu, kako bi ušli u nižu težinsku kategoriju te postigli kompetitivnu prednost nad lakšim protivnicima.

Zbog toga se pribjegava skidanju kilograma koje se uglavnom odvija izbacivanjem vode iz organizma, a zatim i njenim ponovnim vraćanjem neposredno nakon vaganja. To ponekad dovede do zdravstvenih problema.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal