POLUDJELA NA SUCA

Amerikanka divljala i plakala protiv Vekić; snimka pokazala da nije bila u pravu

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 31.07.2024 09:14
  • Objavljeno 31.07.2024 u 08:39
Bionic
Reading

Amerikanka Coco Gauff, 2. tenisačica svijeta, doživjela je šokantan poraz na olimpijskom turniru. U dva seta izgubila je od Hrvatice Donne Vekić (6:7, 2:6).

Prijelomni trenutak meča dogodio se na break-lopti za Vekić za 4:2 u drugom setu. Hrvatska tenisačica je pogodila crtu, Gauff nije vratila lopticu, a linijski sudac je viknuo 'aut'. Međutim, glavni sudac je promijenio njegovu odluku i dosudio da je dobra lopta te dodijelio poen Hrvatici smatrajući da linijski sudac uzvikom nije omeo Amerikanku.

Gauff je žestoko prosvjedovala kod suca, smatrala je da se poen treba ponoviti. U jednom trenutku se i rasplakala i zatražila dolazak supervizora turnira, ali uzalud. Vekić je otišla na 4:2, a na kraju i do pobjede.

'Mislim da nam u tenisu treba VAR sustav jer ovakvi poeni su velika stvar. Inače se ispričaju poslije, ali malo frustrira što to 'oprosti' ne pomaže kad je meč gotov. Ne mogu reći da bih pobijedila u meču da sam osvojila taj poen, ali bi možda ponavljanje tog poena napravilo veliku razliku', rekla je Gauff.

Inače, usporena snimka pokazuje da Amerikanka nije bila u pravu, linijski sudac se oglasio tek nakon što je ona odigrala potez.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal