velika pobjeda

Fenomenalna Donna Vekić izborila četvrtfinale u Parizu; izbacila je drugu tenisačicu svijeta

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2024 15:41
  • Objavljeno 30.07.2024 u 14:25
Bionic
Reading

Sjajnom igrom i velikim preokretom u prvom setu najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira svladavši drugu nositeljicu, Amerikanku Coco Gauff 7-6 (7), 6-2 nakon dvosatne borbe na stadionu Philippe Chatrier

Donna Vekić je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu! Naša najbolja tenisačica je nakon velike borbe eliminirala drugu nositeljicu, Amerikanku Coco Gauff.

Još jednom je hrvatska tenisačica bila suočena s gubitkom prvog seta u tie-breaku, u kojem je Gauff povela 6-4, ali je Vekić na to odgovorila s tri uzastopna poena. Na svoju prvu set-loptu napravila je dvostruku pogrešku, ali je to nije izbacilo iz ritma. S nova dva poena završila je prvu dionicu meča koja je trajala čak 70 minuta.

Gauff je pokušala doći do preokreta i prva je napravila break u drugom setu te povela 2-1. Kasnije će se pokazati da je to bio zadnji gem za aktualnu pobjednicu US Opena.

  • +14
Donna Vekić - Coco Gauff, tenis, Olimpijske igre, 30.7.2024. Izvor: EPA / Autor: RITCHIE B. TONGO

Vekić je odmah vratila break pa nanizala još dva gema za vodstvo 4-2. Presudnim se pokazao sedmi gem, u kojem je 28-godišnja Osječanka spasila tri povezane break lopte (0-40) i povela 5-2. Neobranjivim napadima došla je do tri meč-lopte i na drugu došla do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Za plasman u polufinale hrvatska tenisačica će igrati protiv bolje iz meča Ukrajinke Marte Kostjuk i Grkinje Marije Sakkari.

>> više statistike potražite OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal