lijepa gesta talijanskog trenera

Ancelotti se nakon debakla ispričao samo jednom igraču Reala: 'Nisam ti to mogao napraviti'

27.10.2024 u 15:36

Bionic
Reading

Barcelona je sinoć na Santiago Bernabeu pregazila Real s 4:0 i učvrstila se na vrhu La Lige. U drugih 45 minuta je Barca načela Real i ubrzo ga dokrajčila, a Carlo Ancelotti je pokušao spasiti što se spasiti da Luke Modrića, Brahima Diaza i Joselua.

Jedan od onih koji su ostali bez minute na terenu bio je mladi turski talent Arda Guler. Tijekom zagrijavanja, Guler je vidno razočarano reagirao – otpuhivao je i odmahivao glavom, svjestan da mu se prilika polako izmiče. Nakon utakmice, trener Reala Carlo Ancelotti mu je prišao i navodno ponudio objašnjenje, rekavši: ‘Nisam te mogao uvesti pri rezultatu 0:3 i tako malo vremena do kraja, to ne bi bilo pošteno prema tebi’, prenosi Defensa Central.

Ancelotti je očito procijenio da je važnije na terenu zadržati ključne igrače kao što su Vinicius Junior, Kylian Mbappé i Jude Bellingham, uvjeren da oni u svakom trenutku mogu stvoriti priliku i preokrenuti tijek utakmice. Međutim, ovog puta se to nije dogodilo – niti jedan od njih nije pronašao put do mreže, a rezultat je završio katastrofalno po Real. Guler je, tako, ponovno ostao po strani, unatoč očekivanjima da će ove sezone imati značajniju minutažu, pogotovo nakon odlaska Tonija Kroosa.

Mladi veznjak zasad je prikupio svega 292 minute na terenu bez postignutog pogotka ili asistencije, što otvara pitanja o njegovoj ulozi u momčadi i potencijalnom transferu već u siječnju. Njegovo nezadovoljstvo sve je očitije, a navijači i analitičari sve više nagađaju hoće li Guler, željan dokazivanja i kontinuirane igre, potražiti priliku u nekom drugom klubu gdje će se njegov talent možda više cijeniti.

Standings provided by Sofascore