us open

Andrej Rubljov protiv Grigora Dimitrova za četvrtfinale US Opena

31.08.2024 u 07:50

Bionic
Reading

Rus Andrej Rubljov (ATP - 6.) i Bugarin Grigor Dimitrov (ATP - 9.) borit će se za mjesto u četvrtfinalu US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u ovoj sezoni, nakon što su u 3. kolu ostvarili uvjerljive pobjede

Za 26-godišnjeg ruskog tenisača nije bilo problema u dvoboju protiv Čeha Jirija Lehečke (ATP - 38.), kojega je svladao 6-3, 7-5, 6-4 za nešto više od dva sata.

Još manje problema imao je 33-godišnji Dimitrov. On je trebao samo 99 minuta za pobjedu 6-3, 6-3, 6-1 protiv Nizozemca Tallona Griekspoora (ATP - 40.).

Kad se Rubljov i Dimitrov nađu na suprotnim stranama mreže u nedjelju, bit će to njihov osmi međusobni dvoboj. Svih sedam su odigrali na tvrdoj podlozi, a Rus vodi 4-3. U dvobojima na Grand Slam turnirima je 1-1, a Ruboljov je slavio već davne 2017. na US Openu, što je bio njihov prvi dvoboj. Samo četiri i pol mjeseca poslije Dimitrov mu je uzvratio na Australian Openu 2018.

Rubljov će tražiti put prema trećem uzastopnom četvrtfinalu u New Yorku, a Dimitrov je samo jednom bio četvrtfinalist na US Openu. Bilo je to 2019. kad je došao i do polufinala.

Za Rubljova je polufinale na Grand Slam turnirima nedosanjani san. Iza sebe ima deset četvrtfinala i u njima deset poraza. Možda je ovo njegova godina.

Američke ljubitelje tenisa razveselio je Taylor Fritz (ATP - 12.), koji je drugu godinu zaredom došao najmanje do osmine finala na domaćem Grand Slam turniru, a u ovoj godini nema lošiji rezultat od 4. kola na četiri najveća i najvažnija natjecanja. Za plasman u osminu finala treba je točno dva sata, a pobijedio je Argentinca Francisca Comesanu (ATP - 108.) sa 6-3, 6-4, 6-2.