prvo na engleze

[ANKETA] Čitatelji tportala jasno pokazali koliko zapravo vjeruju Modriću i društvu na nogometnom Euru; ovakav rezultat zaista je jako čudan…

10.06.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Uoči početka Europskog prvenstva u nogometu, koji za hrvatsku reprezentaciju počinje 13. lipnja kada Luka Modrić i društvo igraju na Wembleyju protiv Engleske, zanimljivo je bilo vidjeti rezultate ankete koji rezultat se očekuje od ove generacije

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija igra u skupini D protiv Engleske, Češke i Škotske.

U osminu finala Eura plasirati prve dvije reprezentacije iz svake skupine te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Poraz u bilo kojoj od spomenutih utakmica značajno komplicira stvari za prolaz dalje, a što misle čitatelji tportala vidi se u anketi u kojoj još uvijek možete dati svoj glas.

Naime, više od 40% čitatelja glasalo je kako 'nisu optimisti' te su mišljenja kako je 'skupina jako teška i da hrvatska neće proći u osminu finala.'

No, isto tako gotovo jedak postotak čitatelja uvjeren je kako od ove generacije očekuje 'minimalno plasman u osminu finala.' zaista čudan rezultat i nevjerojatna slučajnost da gotovo jednak broj čitatelja vjeruje u prolaz, ali i brzi ispadanje s Eura.

Raspored skupine D

  • 1. kolo
  • 13. lipnja, 15 sati Engleska - HRVATSKA (London)
  • 14. lipnja, 15 sati Škotska - Češka (Glasgow)
  • 2. kolo
  • 18. lipnja, 18 sati HRVATSKA - Češka (Glasgow)
  • 18. lipnja, 21 sat Engleska - Škotska (London)
  • 3. kolo
  • 22. lipnja, 21 sat HRVATSKA - Škotska (Glasgow)
  • 22. lipnja, 21 sat Češka - Engleska (London)

Kako god se okrene, nakon dvije mršave generalne probe protiv Azerbajdžana (1:1) i Belgije (poraz 1:0) logično je kako velik dio ljubitelja nogometa nije optimist. Ali slično je bilo i prije Svjetskog prvenstva u Rusiji pa je Hrvatska otišla do finala.

Kod ove Hrvatske, predvođene 35-godišnjim kapetanom Lukom Modrićem, baš sve je moguće.

Inače, ako Hrvatska prođe dalje, čeka je nekoliko scenarija. Naime prvi iz skupine D ide na drugoga iz skupine F, u kojoj su favoriti Francuska, Njemačka i Portugal, a drugi iz skupine D ide na drugoga iz skupine E, u kojoj su favoriti Španjolska, Poljska i Švedska.

A postoji i scenarij ako Hrvatska dalje prođe kao jedan od najbolje trećeplasiranih iz svoje skupine. U tom slučaju ide na nekog od pobjednika skupina B, C ili E, a to bi prema prognozama analitičara mogle biti Belgija, Nizozemska ili Španjolska.

  • +29
Trening hrvatske nogometne reprezentacije 9.6. 2021. godine Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX