teška situacija

Ante Rebić doživio novo poniženje; Bešiktaš je spreman na sve samo da ga se riješi

16.07.2024 u 08:09

Bionic
Reading

U ljeto 2019. godine Ante Rebić (30) je prema Transfermarktu vrijedio čak 40 milijuna eura. Danas praktički uopće ne igra, 'zapeo' je u turskom velikanu Bešiktašu koji ga se na sve načine pokušava riješiti

Ante Rebić (30) ima još godinu dana ugovora s Bešiktašem, no pitanje je hoće li se nekadašnji 'vatreni' zadržati u redovima turskog velikana.

Naime, u Bešiktašu već neko vrijeme uopće ne računaju na njega, pokušavali su ga se riješiti, ali se Ante ne da, želi da mu klub isplati cijeli ugovor, igrao on ili ne.

I bilo je tu proteklih nekoliko mjeseci baš svega, ali situacija se nije promijenila. Na Rebića u Istanbulu više ne računaju iako je igrač pod ugovorom. On odbija odlazak na posudbu ili raskid ugovora na svoju štetu. Trenira odvojeno od momčadi i čeka rasplet. A čelnici Bešiktaša su također odlučni u namjeri da na njega više neće potrošiti ni eura više nego što piše u ugovoru te ga se doslovno na sve moguće načine pokušavaju riješiti.

Da je Rebić otpisan, bilo je jasno nakon što ga trener Giovanni van Bronckhorst nije poveo na pripreme u Sloveniju i on nakon svega sigurno neće biti među 12 stranaca koje po pravilu Turskog nogometnog saveza klub smije prijaviti za novu sezonu u Super ligi.

Posljednje vijesti iz Turske govore kako je Ante Rebić doživio novo poniženje u klubu. Naime, Bešiktaš je donio konačnu odluku da ga pošalje na posudbu s bivšom premierligaškom zvijezdom Alexom Oxlade-Chamberlainom. S obzirom na to da njih dvojica zajedno imaju godišnje ugovore veće od sedam milijuna eura, u klubu nisu spremni dati im prijevremeni otkaz jer bi im morali isplatiti sav taj novac. A moraju ih se pod hitno riješiti ako žele kupiti nove 'strance' za novu sezonu...

Zato ih je Bešiktaš odlučio staviti na listu za posudbe, a klub koji se odluči za jednog od njih morat će preuzeti 50 posto njihovih plaća, pa bi tako svaki klub koji posudi Rebića morao platiti 1,5 milijuna eura do kraja sezone, dok bi ostatak plaćao Bešiktaš.

Puno previše za igrača koji je odigrao tek 23 utakmice u svim natjecanjima te je zabio jedan gol uz pet asistencija.

Ali Rebić i Oxlade-Chamberlain nisu jedini kojih se Bešiktaš odriče ovog ljeta, pa su na izlaznim vratima i Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Arthur Masuaku, Jean Onana, Valentin Rosier, Omar Colley, Javi Montero i Ersin Destanglu.

Neko se vrijeme spominjao mogući Rebićev povratak u Serie A nakon što je Verona pokazivala interes za posudbu. No dojam je da nisu spremni platiti traženih 1,5 milijuna eura za igrača koji tek treba ponovno proigrati pa je i ta opcija, barem za sada, propala...