nešto se 'kuha'

Trebao je biti budućnost Dinama, a sad besplatno odlazi u Rijeku; ovo su detalji transfera

15.07.2024 u 19:04

Bionic
Reading

Dinamo je spreman odreći se još jednog dragulja iz svoje nogometne škole. Kako sada stvari stoje, Gabriel Rukavina (20) je na Maksimiru definitivno višak te će karijeru nastaviti u redovima Rijeke

Prošlu je sezonu Gabriel Rukavina (20) odigrao na posudbi u Gorici, zabio je dva gola u 16 nastupa. No, posudba je istekla te se Rukavina vratio na Maksimir te na najteži mogući način doznao da u klubu na njega jednostavno ne računaju.

Trener Sergej Jakirović nije ga poveo na pripreme što je i logično jer na poziciji lijevog krila ionako ima previše igrača (Pjaca, Špikić, Hoxha, Stojković...) pa je Rukavina ostao u Zagrebu te trenira i čeka rasplet.

U zimskom je prijelaznom roku Rukavina mogao krenuti put MLS lige jer ga je želio LA Galaxy, no taj je posao neslavno propao, a sad ga navodno želi NAC Breda.

No, u Dinamu imaju drugačije planove za igrača koji je trebao biti budućnost 'modrih'. Kako sada stvari stoje, Gabriel Rukavina će besplatno krenuti put Rujevice i postati novi igrač Rijeke!

No, ništa u životu nije besplatno, pa tako ni Rukavinin dolazak na Rujevicu. Njegov bi transfer trebao biti identičan kao i onaj Nike Jankovića prošle sezone - Dinamo bez odštete daje igrača Rijeci, ali klubovi novac od prvog sljedećeg transfera igrača dijele 50/50 posto.

Realno, to je u stvari i najbolji dogovor, kako za igrače, tako i za klubove. Jer Janković je najbolji primjer, na Rujevici je dobio priliku i proigrao, dok u Dinamu sigurno ne bi bio ni blizu prvih 11. Zato je ovo sjajna prilika za Rukavinu jer Rijeka treba lijevo krilo, a Rukavina treba utakmice...

U isto se vrijeme 'zakotrljala' priča kako bi transfer Gabriela Rukavine u Rijeku mogao biti i dio 'šire priče', a to je mogući dolazak Marca Pašalića na Maksimir! Za sada je ova vijest tek u sferi glasina, ali događala su se i veća čuda na relaciji Rujevica-Maksimir.

Prema za sada neprovjerenim informacijama, Dinamo je Rijeci za Pašalića spreman ponuditi tri milijuna eura i Rukavinu 'za stalno', no konkretan odgovor Damira Miškovića još se čeka...