psk_2

nakon 14 godina

Kosovar je na Euru ispisao nogometnu povijest, a sad se oprostio od reprezentacije

Bionic
Reading

Bivši krilni igrač minhenskog Bayerna i Liverpoola Xherdan Shaqiri (32) objavio je u ponedjeljak svoje povlačenje iz međunarodnog nogometa, nakon 14 godina provedenih u švicarskoj reprezentaciji

Xherdan Shaqiri (32) je odigrao 125 utakmica za Švicarsku i postigao 32 gola. On je jedini švicarski igrač koji je nastupio na sedam velikih turnira, od Svjetskog prvenstva 2010. do EURA 2024, gdje je dvaput nastupio za Švicarsku.

"Sedam turnira, mnogo golova, 14 godina sa švicarskom reprezentacijom i nezaboravni trenuci. Vrijeme je da se oprostimo od reprezentacije", napisao je Shaqiri na Instagramu.

Xherdan Shaqiri, koji je rođen na Kosovu, ali je kao dijete s obitelji stigao u Švicarsku, po tri je puta osvojio švicarsku i njemačku ligu igrajući za FC Basel i minhenski Bayern, kao i Premier ligu u Liverpoolu. Od 2022. godine igra za Chicago Fire iz američke MLS lige.

Na Euru u Njemačkoj Xherdan Shaqiri se golom na utakmici protiv Škotske upisao u knjige nogometnih rekorda. Tim je golom postao prvi nogometaš koji je zabio barem jedan gol na zadnja tri Svjetska i Europska nogometna prvenstva!

  • +31
Engleska - Švicarska, Euro (6.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal