dobar posao

As Real Sociedada službeno u Arsenalu, Sučiću se otvara prilika za početni sastav!

28.08.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Španjolski nogometni reprezentativac Mikel Merino otišao je iz Real Sociedada u Arsenal, izvijestila su u utorak dva kluba ne navodeći vrijednost transfera.

Mikel Merino, 28-godišnji veznjak, igrao je za Real Sociedad od 2018. godine. U 242 nastupa ostvario je 30 asistencija i postigao 27 golova.

'Bio je ključni igrač za nas u posljednje vrijeme', priopćio je klub iz Baskije.

Na sredini terena trebao bi ga zamijeniti 21-godišnji hrvatski reprezentativac Luka Sučić, koji je ovog mjeseca stigao iz Salzburga.

'To mi ne stvara pritisak', izjavio je Sučić u intervjuu za novine Mundo Deportivo. 'Znam da je Mikel fantastičan igrač i sjajna osoba. Klub želi da budem svoj, a ne da postanem netko drugi', dodao je.

Merino se posebno istaknuo prošlog mjeseca na Europskom prvenstvu, gdje je sa Španjolskom osvojio naslov. U četvrtfinalu protiv domaćina Njemačke postigao je pobjednički gol u 119. minuti, osiguravši rezultat 2-1. Londonski Arsenal naveo je da ga krasi sposobnost 'oduzimanja lopte u duelima'.

'Mikel će značajno ojačati našu momčad', izjavio je Arsenalov trener Mikel Arteta, rođen u baskijskom gradu San Sebastianu.

Real Sociedad, klub iz San Sebastiana, prošle sezone završio je šesti u španjolskom prvenstvu. U prva dva kola ove sezone izgubio je od Rayo Vallecana, ali je pobijedio Espanyol.

Merino, čiju vrijednost specijalizirana stranica Transfermarkt procjenjuje na 50 milijuna eura, ima iskustva igranja u Engleskoj. Bio je član Newcastle Uniteda od 2017. do 2018. godine.