WUNDERKIND

Barcelonin zlatni dečko vratio se nakon 10 mjeseci; pogledajte doček na treningu

12.09.2024 u 15:14

Bionic
Reading

Gavi je počeo trenirati s prvom momčadi prvi puta nakon više od 10 mjeseci i teške ozljede ligamenata. Čeka ga još najmanje nekoliko tjedana reintegracije u momčad

Jedan od najboljih mladih igrača na svijetu vraća se nakon duge i teške ozljede. Riječ je o Barceloninom wunderkindu Gaviju Pablu.

Gavi je izvan stroja više od 10 mjeseci, nakon što je teško ozlijedio ligamente desnog koljena. To se dogodilo 19. studenog 2023., u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Euro protiv Gruzije. Španjolska je tada već bila osigurala nastup na europskoj smotri, a Gavi se ozlijedio i zbog nje propustio ostatak sezone u Barci, Europsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Sada se konačno vratio treninzima s prvoj momčadi, ali ne očekuje se da će zaigrati već u sljedećem kolu. Proces reintegracije u momčad, kako piše AS, trajat će najmanje 14 dana i početka punog treniranja. Najoptimističnije prognoze njegovog povratka na teren je sredina listopada, najpestimičniji početak studenog.

Mladi osvajač nagrade Zlatni dečko ima 20 godina, jednu je izgubio zbog ozljede, a svejedno se smatra jednim od glavnih igrača i u klubu i u reprezentaciji. Na Euru je u finalu slavio sa suigračima na terenu, iako nije službeno bio dio reprezentacije.

Već sada ima 111 utakmica za Barcelonu uz sedam golova i 14 asistencija. Već sada ima 27 nastupa i pet pogodaka za Španjolsku. A čak i bez njega su osvojili zlato i na Euru i na Igrama.