KAKVO POŠTOVANJE

Barcelonina ikona zaplakala na oproštaju od nogometa, a onda se javili Messi i Real

08.10.2024 u 15:04

Bionic
Reading

Apsolutna ikona španjolskog nogometa, 40-godišnji Andres Iniesta, odlučio je reći zbog nogometu.

Andres Iniesta bio je dio Barcelonine momčadi koja je 'žarila i palila' Španjolskom, Europom i svijetom. Potvrđuju to i brojni trofeji koje je Iniesta osvojio, počev od četiri Lige prvaka, devet naslova španjolskog prvaka, tri klupska svjetska prvenstva, šest Kupova kralja...

No, osvajao je Iniesta trofeje i sa Španjolskom - naslov svjetskog prvaka 2010. godine, te dva europska naslova, 2008. i 2012. godine.

Prema tome, boljeg dokaza kakav je Iniesta igrač bio - nema.

'Molim vas, dopustite mi da danas budem malo emotivan', rekao je na konferenciji za novinare uplakani Iniesta koji je nedavno igrao za Emirates Club u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

'Nikada nisam mislio da će doći ovaj dan. Nikada to nisam zamišljao. Da, sve ove suze koje smo prolili ovih dana su suze emocija, ponosa. Nisu to suze tuge. To su suze onog dječaka iz malog grada kao što je Fuentealbilla, koji je sanjao da postane nogometaš i mi smo to ostvarili nakon puno napornog rada, odricanja... nikad odustajanja, bitnih vrijednosti u mom životu. Osjećam jako ponosan na ovaj put, sa svim ljudima koji su me pratili', kazao je Iniesta.

'Jedan od najčarobnijih suigrača i jedan od onih s kojima sam najviše uživao igrati zajedno, Andres Iniesta, nedostajat ćeš lopti, a i nama! Želim ti sve najbolje, ti si fenomen', napisao je Iniestin nekadašnji suigrač iz Barcelone Lionel Messi na društvenim mrežama.

A da ga uistinu svi cijene, najbolje potvrđuje objava na stranici madridskog Reala, kluba koji u sportskom smislu predstavlja najvećeg - suparnika katalonskom klubu, za kojeg je Iniesta odigrao 674 utakmice.

'Nakon što je Andrés Iniesta objavio da se povlači iz profesionalnog nogometa, Real Madrid, njegov predsjednik i Upravni odbor žele izraziti svoje priznanje, divljenje i naklonost prema jednoj od najvećih legendi španjolskog, ali i svjetskog nogometa.

Andrés Iniesta obogatio je sport nogometom i vrijednostima, uz brojne trofeje koje je osvojio tijekom karijere. Njegov legendarni pogodak u finalu Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici zauvijek će ostati u sjećanju svakog španjolskog navijača.

Real Madrid želi njemu i njegovoj obitelji svu sreću u ovom novom poglavlju njegovog života', piše na Realovim stranicama.