VULIĆ SAMO ZA TPORTAL

Hajdukova legenda bez pardona o izostavljanju Durdova s Olićeva popisa

08.10.2024 u 12:30

Bionic
Reading

Prekrasnim pogotkom, kojim je povećao prednost Hajduka na 2:0 u srazu protiv Šibenika, stigla je još jedna potvrda velikog talenta koji posjeduje 16-godišnji Bruno Durdov. Bio je to njegov već treći gol ove sezone, a zbog čega se povela i rasprava o tome treba li ovaj nogometaš biti pozvan u reprezentaciju. Ako ne već u A selekciju kod Zlatka Dalića, onda barem u U-21 kod Ivice Olića

Pred hrvatskom U-21 selekcijom dvije su kvalifikacijske utakmice u Koprivnici – protiv Andore 11. listopada te četiri dana kasnije protiv Grčke. S četiri boda iz ta dva ogleda hrvatska mlada reprezentacija trebala bi osigurati prolazak na završni turnir.

I dok je Ivica Olić za ovu utakmicu pozvao debitanta Matiju Barzića Gutierreza, igrača koji je stasao u Atleticu, a sada igra za Elche, ljubitelji nogometa u Hrvatskoj pitaju se zašto nije bilo mjesta i za 16-godišnjeg Brunu Durdova. Naime ovaj igrač predstavio se u punom sjaju noseći dres Hajduka, a potvrda velikog talenta stigla je u obliku pogotka u pobjedi protiv Šibenika 4:0.

No za izbornika U-21 reprezentacije Olića nema dileme. On je ovako obrazložio zašto nije zvao Durdova.

'Sigurno je interesantan. Sjajna budućnost je pred njim i ne sumnjam da će jednom doći k nama, pa i u A reprezentaciju. Radujemo se svakom mladom igraču. Pred njim je da nastavi raditi ovako, težak je to put, ništa ne ide preko noći. Dosad je odigrao nekoliko utakmica. Iz mog iskustva rekao bih da mu se ne smije stavljati teret A i U-21 reprezentacije. Nastavi li ovako igrati, dobit će pozive', izjavio je Olić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Isti pitanje postavili smo i Zoranu Vuliću, koji je svojevremeno bio asistent Ottu Bariću u A reprezentaciji Hrvatske, a vodio je i U-19 selekciju.

'Ako Španjolci zovu igrača sa 16 godina, znači da se prepoznaje talent. I ne vidim ništa spornog u tome. Međutim moramo biti realni i konstatirati da španjolska i hrvatska liga ipak nisu iste, ne igra se nogomet na istom nivou. I zato ne treba napadati Olića, jer on je taj popis igrača sigurno napravio prije nego je Durdov zabio ovaj ekstra gol. Vjerujem da Olić već ima u glavi nekakav plan, koji je slagao za ove utakmice, i da postoje, možda će grubo zvučati, 'protežirani' igrači, odnosno oni koje on već poznaje i već ih ranije stavio na svoj popis. Međutim, siguran sam, ako Durdov nastavi ovako igrati, da će se već na sljedećem okupljanju i on pojaviti na Olićevom popisu', zaključio je Vulić.

Gol Brune Durdova Šibeniku Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport