legendarni vatreni je siguran

Baturini propao transfer iz Dinama zbog rata, Srna otkrio detalje

08.07.2024 u 22:26

Bionic
Reading

Srna je detaljno objasnio kako je Šahtar pratio Baturinu i istaknuo njegove kvalitete koje su privukle pažnju kluba. Također, Srna je naglasio da su Baturinini nastupi u Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji bili ključni u odluci da se ozbiljno razmotri mogućnost njegovog dolaska u Šahtar

Osim Hajduka, na pripremama u Sloveniji nalazi se i ukrajinski Šahtar, klub koji operativno vode trojica Hrvata, Darijo Srna, Mario Stanić i Marino Pušić. Srna zauzima najodgovorniju poziciju direktora kluba, dok Stanić i Pušić upravljaju stručnim dijelom. Tijekom priprema, Srna je dao intervju za hrvatske medije, u kojem je progovorio o interesu Šahtara za Martina Baturinu iz Dinama.

'Bili smo zainteresirani za Martina Baturinu, u 12. mjesecu sam pričao s njim i njegovim roditeljima, međutim rat kojeg se nažalost svi oni boje, je odlučio. Postoje još neke varijante u vezi hrvatskih igrača koji mogu nositi i obući Šahtarov dres', rekao je Srna za Dnevnik Nove TV pa dodao:

'Financijski smo mi bili spremni poslati ponudu Dinama, međutim prvi korak je bio razgovor s njim, njegovim roditeljima i, da nema rata, ja mislim da bi taj transfer davno bio završen. Međutim taj nesretni rat koji još uvijek traje je jedna velika prepreka u dolasku igrača u Šahtar, pogotovo iz Europe u ovom trenutku.'

Transfermarkt procjenjuje Baturinu na 20 milijuna eura, čime bi postao šesti najveći transfer u povijesti Dinama, nakon Gvardiola (36.5 mil. €), Pjace (29.5 mil. €), Olma (29 mil. €), Modrića (22.5 mil. €) i Boška Šutala (20.5 mil. €).