VELIKA GESTA VELIKOG IGRAČA

Beckham podržao navijače u 'ratu' protiv Glazera

11.03.2010 u 17:49

Bionic
Reading

Gostovanje AC Milana na Old Traffordu bila je prilika da navijači Manchester Uniteda pozdrave svoju nekadašnju super zvijezdu, Davida Beckhama. Pljesak je zaista odjekivao nogometnom arenom, a Becks im se odužio zlatno-zelenim šalom oko vrata

Navijači Manchester Uniteda već godinama vode borbu protiv obitelji Glazer, američkih bogataša koji kontroliraju većinski paket dionica 'crvenih vragova'. Navijači smatraju da su amerikanci u klub ušli samo zbog profita, što se definitivno kosi s načelima nogometnog puka u Engleza koji nogomet smatraju dijelom svoje nacionalne kulture.

U srijedu je na njihovu Old Traffordu gostovao AC Milan, a u njegovim redovima i David Beckham, nogometaš koji je upravo u Manchester Unitedu postao zvijezda. Velik pljesak prolomio se tribinama kada je na travnjak izašao Becks, a on se navijačima odužio na način koji mu oni nikad neće zaboraviti. Naime, originalna boja Manchester Uniteda, dok se još zvao Newton Health, bile su zelena i zlatna. Upravo šal takve boje oko vrata je na kraju utakmice stavio David Beckham i svima jasno dao do znanja na čijoj je strani.

Nesumnjivo je da ta gesta nije previše 'zaboljela' tatu Glazera i njegove sinove, no navijačima je dala zadovoljštinu i nadu da ipak mogu nešto promijeniti. A što i kada, e to ćemo tek vidjeti.