BITKA ZA OSTANAK

Belupo se golčinom iz voleja spasio u Zagrebu

03.10.2014 u 20:11

Bionic
Reading

U prvom dvoboju 11. kola MAxtv Prve lige Zagreb je ugostio Slaven Belupo i nakon sadržajne završnice podijelio bodvni plijen

Uoči dvoboja Zagreb je bio daleko relaksiraniji zahvljujući dolidnom položaju na ljestvici, ali pobjeda gostiju mogla je promijeniti sve. Slavenov trener Elvis Scoria bio se sasvim približio otkazu nakon serije poraza, no uslijedilo je 'buđenje' momčadi iz Koprivnice koja je večeras u Kranjčevićevoj bila na velikom testu.

U posljednja tri kola imaju pobjedu protiv Osijeka, veliki bod s Dinamom i sada još jedan s gostovanja nakon konačnih 1:1 (Novak 67/Mirić 90) u gostima kod Zagreba.

Prvo poluvrijeme donijelo je klasičnu uspavanku s tek dvije poluprilike (oba udarca išla su pored gola) Zagreba i strpljivim gostima. Leopold Novak iskoristio je skupu neusklađenost gostiju. Mirić je vraćao svom vrataru Kardumu, ali do lopte je došao Novak i lakoćom doveo domaćine u vodstvo na oduševljenje domaće publike.

Da je Zagreb izdržao Medićeva momčad bi (barem privremeno) osvanula na četvrtom mjestu ligaškog poretka, no Belupo se vratio u posljednjoj minuti. Srbin Marko Mirić odlično je dočekao jednu odbijenu loptu i odličnim udarcem rasparao mrežu Livakovića. Obje momčadi imale su u periodu između golova između golova, pa i u samoj završnici, izglednih prilika ali strijelci nisu bili dovoljno prisebni i završilo je 1:1 (0:0).

S novim bodom Belupo je napokon (opet barem privremeno) predao ligaški fenjer Osijeku i Istri. Imaju devet bodova i osmi su, dok je Zagreb prikupio četiri više i ostao šesti. U idućem kolu Belupo dočekuje splitski Hajduk, a Zagreb 'gostuje' kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.