stari lisac

BiH izgubila od Njemačke; Džeko pokazao da i dalje ima taj 'vic'

11.10.2024 u 23:19

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Njemačke upisala je pobjedu protiv Bosne i Hercegovine u Zenici rezultatom 1:2 u sklopu Lige nacija.

Dvostruki strijelac za goste bio je Deniz Undav, dok je počasni pogodak za domaćine postigao Edin Džeko. Njemačka je ovom pobjedom ostvarila svoju drugu pobjedu u tri utakmice i zauzela prvo mjesto u skupini, gdje su još Mađarska i Nizozemska, koje su odigrale neriješeno 1:1.

Unatoč unutarnjem razdoru u njemačkoj momčadi, gdje su nekolicina igrača odbila nastupiti za reprezentaciju u Ligi nacija, Nijemci su pokazali snagu i nadigrali domaću ekipu. Prvi pogodak stigao je u 30. minuti kada je nakon sjajne akcije i asistencije Floriana Wirtza napadač Stuttgarta Deniz Undav precizno zabio za vodstvo 0:1.

Samo šest minuta kasnije, Undav je opet bio u glavnoj ulozi. Maximilian Mittelstädt uputio je oštar ubačaj s lijevog krila, a Undav je pravovremeno uklizao i povisio na 0:2.

Bosna i Hercegovina, pod vodstvom Sergeja Barbareza, uspjela je smanjiti rezultat u 70. minuti preko Edina Džeke, koji je glavom pogodio nakon kornera. Ipak, domaćini nisu uspjeli izjednačiti, te je Njemačka zasluženo odnijela sva tri boda, čime su učvrstili svoju poziciju na vrhu skupine sa sedam bodova. Bosna i Hercegovina ostala je posljednja sa samo jednim bodom.