slatka osveta

Bio je 'Hajdučko srce', a sad je s dva gola u dresu Istre dotukao svoje Bile; Ante Erceg imao je dobar razlog za slavlje

30.01.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Ante Erceg (32) u Hajduk je stigao tek 2016. godine i to zaobilaznim putem, preko Splita, sinjskog Junaka i turskog Balikesirspora. A onda je 2017. godine od Torcide dobio nagradu 'Hajdučko srce' i ponadao se da će na Poljudu završiti karijeru. No, netko je za njega imao drugačije planove

Hajduk je Antu Ercega (32) prodao u siječnju 2018. godine, nakon samo 56 utakmica u 'svetom dresu', 26 golova i 15 asistencija. Otišao je Ante put Dubaija, u redove momčadi FC Shabab Al-Ahli Dubai. Na Poljud je tad za njega 'sjela' odšteta od milijun i pol eura, no sad je jasno da je, barem što se Ercega tiče, to bio pogrešan korak u karijeri.

Kratko se zadržao u Dubaiju, pa se potom tražio na sjeveru Europe, prvo u redovima danskog Brondbyja, a onda i na posudbi u Esbjergu.

U ljeto 2020. godine Nenad Bjelica ga je doveo u Osijek, ali Ante Erceg se na samom kraju sezone, u svibnju 2021. godine teško ozlijedio. Iza njega su bile dvije operacije koljena, pauza od gotovo 10 mjeseci, a Bjelica ga nije mogao, a ni želio čekati.

  • +6
NK Istra 1961 - NK Hajduk 3:0, SuperSport HNL, 29.1.2023. slavlje igrača Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Erceg je tako sreću prošlog ljeta pronašao u redovima Istre 1961. U Puli se preporodio, do sada je odigrao 13 utakmica u svim natjecanjima, zabio je devet golova, osam u SuperSport HNL-u, jedan u Kupu.

Za njega je posebna utakmica bila ona u 10. kolu, 17. rujna prošle godine kad je Istra gostovala na Poljudu. Završilo je 2:2, a Erceg je zabio gol 'svom' Hajduku. I nije želio slaviti, ali u trenutku kad je zbog zamjene napuštao teren Torcida ga je ispratila salvama zvižduka. I da, sigurno ga je to pogodilo, a sad je dočekao svoj trenutak osvete.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

NK Istra 1961 - NK Hajduk 3:0, SuperSport HNL, 29.1.2023. sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Torpedirao je Ante Erceg s dva gola 'svoj' Hajduk, ali sad u Puli, pred svojim navijačima i senzacionalnoj pobjedi Istre 3:0. I burno je proslavljao te golove. Pokazivao je palcima prema svom prezimenu na leđima, stavljao ruke iza ušiju, tražio huk navijača, pokušavao isprovocirati pokoji novi zvižduk brojne Torcide koja je stigla u Pulu.

Da, osveta se servira hladna, a Ante Erceg je dočekao taj trenutak. I zaslužio je slaviti, a to je potvrdio i nakon utakmice.

  • +37
NK Istra 1961 - NK Hajduk, SuperSport HNL, 29.1.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

'Prvo bih čestitao svim momcima i ljudima u klubu na ovoj fantastičnoj predstavi koju smo pružili protiv Hajduka. Jednostavno smo bili bolji, ali ne zato što je Hajduk bio loš, Hajduk je prvo poluvrijeme odigrao jako dobro, drugo također. Ali mi smo ukupno bili bolji, imamo dobru ekipu i moralo je doći na naplatu sve što smo dosad radili. Još jednom čestitam svima jer ovo smo zaslužili', kazao je dvostruki strijelac Ante Erceg te dodao:

'Znali smo da smo dobri. Znamo što Hajduk predstavlja, Hajduk je jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj, ako ne i najbolja. Mi znamo svoje prednosti, bili smo bolji u svakom duelu i pasu, zaslužena pobjeda i jako važna tri boda. Već u petak nas čeka Varaždin, treba se što prije rekuperati i pokušati pred našom publikom, kojoj ovim putem zahvaljujem na prekrasnoj atmosferi, otići po nova tri boda. Nastavljamo dalje uživati u nogometu', zaključio je Erceg nakon 3:0 pobjede Istre protiv Hajduka.

Standings provided by Sofascore