POJAČANJE NA RUJEVICI

Bivši Hajdukov golman pojačao Rijeku: Privukla me ambicija borbe za vrh

26.06.2024 u 19:34

Bionic
Reading

Rijeka je nakon odlaska Nediljka Labrovića osigurala usluge nekadašnjeg Hajdukovog golmana, Josipa Posavca. Potpisao je ugovor do lipnja 2027. godine

Rijeka je službeno na svojim internetskim stranicama obznanila kako je novi vratar na Rujevici nekadašnji hajdukovac Josip Posavec.

Nakon odlaska reprezentativnog golmana Nediljka Labrovića Rijeka je morala pojačati konkurenciju na toj poziciji te je 28-godišnji Posavec potpisao ugovor do lipnja 2027. godine.

'Prije svega želim pozdraviti sve navijače i simpatizere Rijeke. Moja odluka bila je prilično jednostavna kada je došao poziv Rijeke. Iako sam bio van Hrvatske pratio sam HNL, znam da su ambicije Rijeke vrlo visoke što me kao sportaša privuklo da dođem ovdje', kazao je nakon potpisa ugovora.

'Rijeka je prošle sezone do samog kraja bila u borbi za naslov prvaka, igrala finale kupa, a ove sezone su ambicije iste ako ne i veće. Važno mi je da postoji težnja visokim ciljevima. Uz to, rodila mi se kćerka, želio sam biti bliže obitelji i siguran sam da će mi sve to dati snagu da moje igre na terenu budu što bolje', istaknuo je.

Profesionalnu karijeru Posavec je počeo u zaprešićkom Interu. Od 2016. do 2019. godine bio je član talijanskog Palerma, s tim da je u tom razdoblju boravio i u Hajduku na posudbi. Hajduk ga je potom otkupio te je član splitskog kluba bio od 2019. do 2022. godine kada se preselio u danski Aalborg, što mu je bila posljednja stanica prije dolaska na Rujevicu.

Nekada je Posavec bio i standardni član Hrvatske U-21 reprezentacije za koju je skupio 19 nastupa. Dosadašnji prvi vratar Rijeke Labrović ovog je ljeta kompletirao odlazak u bundesligaša Augbsurg.

sve osim nogometa

Učitavanje...