psk_2

PARICA

Evo koliko je milijuna HNS zaradio unatoč neuspjehu na Euru

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 26.06.2024 17:30
  • Objavljeno 26.06.2024 u 17:26
Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez ostvario je pravo na UEFA-ine financijske premije plasmanom Vatrenih na europsku smotru. Na samom Euru Vatreni su dohvatili dva remija, čime su prihodovali milijun eura od krovne europske nogometne federacije

Hrvatska reprezentacija vratila se u Zagreb nakon što je ispala u grupnoj fazi Europskog prvenstva u Njemačkoj. Vatreni su u skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom osvojili dva boda i treće mjesto nakon poraza od Španjolske i remija s Albanijom i Italijom.

Izbornik Zlatko Dalić nakon ispadanja preuzeo je odgovornost, ali i dodao kako ne odustaje od ove generacije:

'Tužan sam i razočaran, pokazali smo vjeru, zajedništvo i ljubav, ali nismo uspjeli. Nikad nisam bio bez energije u životu, nitko mi ništa nije dao ili poklonio. Gazili su me, gaze me, ali ja se ne dam. Predat se neću!', poslao je jasnu poruku.

  • +5
Doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon ispadanja s Eura Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Hrvatski nogometni savez plasmanom reprezentacije na europsku smotru ostvario je pravo i na UEFA-ine financijske premije, pa su Vatreni tako osigurali i novi priljev prihoda. Sam plasman donosi 9,25 milijuna eura, a reprezentacija je u Njemačkoj ostvarila i dodatnih milijun eura zbog dva remija.

Ukupno se, dakle, radi o 10,25 milijuna eura za plasman i rezultat na Euru. Riječ je, zanimljivo, o identičnom iznosu koji je inkasirala i Srbija, ali su zato obje reprezentacije na samom Euru zaradile čak triput manje od Slovenije i njezinog Saveza. Susjedi su ostvarili tri remija i plasman u osminu finala

sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal