PONOVNO u RH

Svjetsko rukometno prvenstvo stiže u Hrvatsku; evo gdje će se igrati utakmice

26.06.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo održat će se od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. U Varaždinu će se odigrati dva kruga natjecanja

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici u srijedu je između Grada Varaždina i Hrvatskog rukometnog saveza potpisan ugovor o suorganizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu, koje će se održati od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

U ime Grada Varaždina ugovor je potpisao gradonačelnik Neven Bosilj, dok je u ime HRS-a ugovor potpisao glavni tajnik Saveza, Damir Poljak. Grad Varaždin će HRS-u za jedan dio domaćinstva Svjetskog prvenstva direktno uplatiti iznos od 250 tisuća eura, a na korištenje dvorane i ostalih potreba utrošiti će se dodatnih 37 tisuća eura.

Gradonačelnik Bosilj vjeruje da će se utrošeni novac višestruko isplatiti kroz dolazak navijača. Naime, u Varaždinu će se odigrati dva kruga, pa je tako u prvom krugu Varaždin domaćin reprezentacijama u grupi D, Mađarskoj, Nizozemskoj, Sjevernoj Makedoniji i Gvineji, a bit će domaćin i onim reprezentacijama iz grupe C koje prođu u drugi krug, a tamo se nalaze Francuska, Austrija, Katar i Kuvajt.

'Jedan poseban doživljaj za naše Varaždince. Biti će ovdje zaista prepuno navijača i bit će to jedna lijepa turistička i sportska promocija našega grada', poručio je gradonačelnik Bosilj dodavši kako hrvatska rukometna reprezentacija gotovo ni u jednom gradu u Hrvatskoj nije igrala toliko puta koliko je igrala u Varaždinu.

To je potvrdio i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac, koji je nazočio potpisivanju ugovora u srijedu. Rekao je kako je ovo najsloženije Svjetsko prvenstvo koje Hrvatska dosad organizira.

'Čak 63 posto utakmica Svjetskog prvenstva će se igrati u Hrvatskoj, a u Varaždinu će se jako velik broj utakmica odigrati pošto u Varaždinu, osim prvog kruga, se igra i drugi krug', dodao je Grahovac i poručio kako je Savez u Varaždinu uvijek imao pouzdanog i sigurnog poslovnog partnera te da se nada da će i dalje, kao i dosad, imati poslovnu suradnju na visokoj razini.

Glavni tajnik Poljak, koji je potpisao ugovor sa Bosiljem, ponovio je da se radi o zahtjevnoj organizaciji te da je Savez odradio veliki dio potrebnih priprema. Rekao je kako je preostalih 202 dana do otvorenja dovoljno da se sve posloži.

sve osim nogometa

Učitavanje...