objasnio poljacima

Bjelica o Dalićevoj odluci da ne zove više igrača iz SuperSport HNL-a

15.10.2024 u 14:28

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je za poljski TVP Sport večerašnju utakmicu između Poljske i Hrvatske u sklopu Lige nacija, koja se igra od 20:45 sati u Varšavi.

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je večerašnju utakmicu između Poljske i Hrvatske u sklopu Lige nacija, koja se igra od 20:45 sati u Varšavi.

Bjelica se posebno osvrnuo na poljskog izbornika Michala Probierza, koji se našao pod pritiskom kritika.

'Probierz je dobar trener. Mislim da će pripremiti momčad kako treba za Hrvatsku. Poljska također može puno više pokazati. Pobijedili su u Glasgowu i tamo postigli tri pogotka, a u ovoj utakmici ne mogu kalkulirati. Moraju pobijediti da bi i dalje ostali u borbi za prva mjesta', rekao je Bjelica za TVP Sport.

  • +29
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Varšava, 14.10.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Komentirao je i kapetana hrvatske reprezentacije, Luku Modrića:

'Luka je u jako dobroj formi, ima 39 godina, ali igra za Real Madrid. Ne možete računati da će igrati lošije jer izgleda kao igrač od 30 godina. Jako je motiviran, voli igrati za reprezentaciju, a mislim da će biti među Vatrenima još najmanje godinu dana. On je fenomen, svi su se ugledali na njega. U ovim godinama mogao bi igrati u Saudijskoj Arabiji ili Kataru, ali on je u Realu i to govori puno', objasnio je Bjelica.

Poljski novinari pitali su ga i o selektoru Zlatku Daliću, koji je od HNL igrača (osim Dinamovih) pozvao samo Marca Pašalića:

'Imamo jako puno dobrih igrača u jakim europskim ligama. Slično je u Poljskoj. Obično uzmeš dva, tri igrača iz domaće lige, a i kod nas je identično. Sada su tu četiri igrača Dinama, plus Pašalić iz Rijeke. Puno njih igra u Bundesligi, španjolskoj i engleskoj ligi, oni su temelj momčadI', dodao je trener Dinama.

Bjelica se dotaknuo i mladog talenta Ante Crnca, koji je iz poljskog Rakowa prešao u Norwich:

'Gledajući kako se predstavio u Rakowu, zaslužio je transfer. Ušao je u mladu reprezentaciju i za dvije, tri godine bi trebao biti u prvoj momčadi. Napravio je dobar izbor, Norwich je klub s velikim ambicijama', rekao je Bjelica, te je na kraju prokomentirao postoje li u SuperSport HNL-u još igrači za poljske klubove:

'Imamo talentiranih igrača, ali klubovi iz inozemstva sve teže dolaze do njih. Bilo je vrlo neobično što je Crnac otišao u Poljsku. U većini slučajeva bi otišao u Dinamo ili Hajduk. Općenito, sve je teže pridobiti mlade Hrvate, najbolji igraju u Hajduku ili Dinamu', zaključio je Bjelica.

Standings provided by Sofascore