poraz dinama na maksimiru

Bjelici se ovo nikad nije dogodilo na klupi Dinama

27.10.2024 u 20:53

Bionic
Reading

Dinamo je u sjajnom derbiju 11. kola SuperSport HNL-a izgubio na Maksimiru od Osijeka 4:2 i ostao na sedam bodova zaostatka za vodećim Hajdukom.

Dinamo je poveo u 18. minuti golom Marka Pjace, a Osijek je okrenuo golovima Arnela Jakupovića u 22. i Roka Jurišića u 40. minuti. Dinamo se vratio u 51. minuti drugi golom Pjace da bi gosti u sljedećem napadu poveli majstorijom Hernanija, a konačnih 2:4 postavio je Jakupović iz penala u 88. minuti.

Ovom je utakmicom ujedno prekinut dojmljiv niz trenera Nenada Bjelice na klupi Dinama au domaćem prvenstvu. Ovo mu je prvi poraz u utakmicama igranima na maksimirskom travnjaku u dvobojima HNL-a, Kupa ili Superkupa. Niz je trajao 37 utakmica, a prekinut je, eto, u 38. Bjelica je u dva mandata na Maksimiru znao gubiti neke europske utakmice, od Young Boysa i Cityja, ali nikad u domaćoj konkurenciji.

Ovo je ujedno peta pobjeda Osijeka u gostima protiv Dinama u povijesti od čega treća u HNL-u, a prethodna datira iz travnja 2018. kad su gosti slavili s 1:0.

Standings provided by Sofascore