ilija lončarević za tportal

'Dinamo ima igrače koji ne bi bili pojačanja nikome u ligi'

27.10.2024 u 18:51

Bionic
Reading

Osijek je u sjajnom derbiju 11. kola SuperSport HNL-a pobijedio Dinamo 4:2 i bacio ga u ogromne probleme uoči nastavka prvenstva.

Dinamo je poveo u 18. minuti golom Marka Pjace, a Osijek je okrenuo golovima Arnela Jakupovića u 22. i Roka Jurišića u 40. minuti. Dinamo se vratio u 51. minuti drugi golom Pjace da bi gosti u sljedećem napadu povelu majstorijom Hernanija, a konačnih 2:4 postavio je Jakupović iz penala u 88. minuti. Utakmicu je za tportal komentirao legendarni trener Ilija Lončarević.

'Odlična utakmica. Šest golova, neki od njih prelijepi. Nema se tu što previše filozofirati. Ovakve utakmice s toliko puno golova, susreti kad favoriti gube, odlične su za čitavu ligu i svatko tko prati hrvatski nogomet mora biti sretan. Svatko osim Dinama. Očito je da Dinamo gubi korak, da se muči u prvenstvu i još jedan ovakav kiks dovest će do ozbiljne krize u klubu', kaže Lončarević koji drži da je sad postalo jasno kako prvak nema dovoljno kvalitetan i širok kadar za paralelno igranje u Ligi prvaka i u SuperSport HNL-u.

'To je to prokletstvo Europe. U svakoj utakmici moraš biti na maksimumu, a pitanje je li Dinamo dovoljno dobro ekipiran da na top nivou može igrati ligu koja mu mora biti važnija i od Lige prvaka. To je jedno veliko pitanje i treba vidjeti što će i kako će Bjelica s tim što ima uspijevati kombinirati. Dinamo ima ogromnih problema na stoperskim pozicijama koje se najbolje vide kad se igra ovakva utakmica u kojoj Modri moraju preuzimati puno rizika. Kad je momčad fokusirana, onda to najčešće prođe bezbolno, no nakon uspjeha u Salzburgu danas i nisu mogli ni biti maksimalno unutra, a kad je tako onda nije čudno da se odigra ovako loše.'

Dinamo je odigrao loše, a posebno je očajno igrala obrana Modrih. Pierre-Gabriel, Maxime Bernauer i Raul Torrente često su ispadali i bili su nesigurni, no daleko najgori igrač na terenu bio je Samy Mmaee, koji je u nekim trenucima izgledao kao da je zalutao u nogomet. Lončarević smatra da je u Dinamu previše ispodprosječnih igrača i da je to golem uteg za klub.

'Ne volim previše govoriti o igračima koje previše ne poznajem niti ih poznaje hrvatska nogometna javnost, ali više je nego evidentno da nekolicina njih ne mogu igrati u Dinamo ni u SHNL-u. U Dinamu danas ima dva, tri igrača koji ne bi bili pojačanja za klubove od petog do 10. mjesta. Ako je to tako, onda kako mogu biti pojačanje za Dinamo? To je ogroman hendikep koji je klub sam sebi stvorio u proteklom periodu od godinu, godini i pol dana. Ne znam kako ga se misli riješiti, ali to će biti neminovno. Međutim, s tim teretom će se Dinamo morati nositi barem još neko vrijeme jer ne vjerujem da će ga uspjeti riješiti ove jeseni, a onda bi moglo biti prekasno.'

11. kolo SuperSport HNL-a, NK Dinamo - NK Osijek (sažetak) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel
Standings provided by Sofascore