sjajna utakmica na maksimiru

Čudo na Maksimiru! Pogledajte jedan od najljepših golova sezone

27.10.2024 u 17:23

Bionic
Reading

Dinamo i Osijek na Maksimiru igrali su derbi 11. kola SuperSport HNL-a, a Osijek je u čudesnoj utakmici šokirao prvaka i slavio je 4:2. Dinamo sad zaostaje za Hajdukom čak sedam bodova

U prvih 15 minuta obje su momčadi imale po jednu dobru šansu, ali je onda u 18. minuti poveo Dinamo. Bila je to krasna akcija Dinama. Sučić je odložio na stranu za Pierre-Gabriela, koji lijepim ubačajem na drugoj stativi nalazi Marka Pjacu, a on glavom precizno pogađa kut za 1:0.

Samo 4 minuta kasnije Osijek se vraća u igru. Hernani je ubacio iz slobodnog udarca, a Arnel Jakupović lijepo pogodio iz okreta. Bernauer je tražio prekršaj, dinamovci su okružili suca tražeći da ne prizna pogodak, ali nakon konzultacije s VAR sobom, igrači Dinama su morali na centar. Dinamo je potom krenuo napadati, Malenica na vratima Osijeka branio je čuda, a onda hladni tuš na Maksimiru.

Fantastičan gol zabio je bivši Dinamov igrač Roko Jurišić u 40. minuti. Bernauer je izgubio loptu, ona je u nastavku akcije došla do Jurišića, koji fantastičnim udarcem iskosa s lijeve strane pogađa prve rašlje za vodstvo gostiju. Dinamo je izjednačio na 2:2 golom marka Pjace u 51. minuti, a onda smo dvije minute kasnije vidjeli pogodak možda i cijele sezone. Baturina je krivo dodao loptu na centru, Dantas je proigrao Hernanija, koji je pobjegao po desnoj strani i prekrasnim udarcem vanjskom pogodio suprotni kut za 2:3. Briljantan udarac igrača Osijeka, ovo će se dugo vrtjeti po društvenim mrežama.

11. kolo SuperSport HNL-a, NK Dinamo - NK Osijek 2:3 (Hernani, gol) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel/HNS
Standings provided by Sofascore