derbi na maksimiru

Šok na Maksimiru. Pogledajte golčinu bivšeg dinamovca kojom je Osijek poveo

27.10.2024 u 16:47

Bionic
Reading

Dinamo i Osijek od 16 sati (MAXSport 1) na Maksimiru igraju derbi 11. kola SuperSport HNL-a. Dinamo u susret ulazi sa sedam bodova zaostatka za Hajdukom, koji je jučer pobijedio Lokomotivu 2:1.

U prvih 15 minuta obje su momčadi imale po jednu dobru šansu, ali je onda u 18. minuti poveo Dinamo. Bila je to krasna akcija Dinama. Sučić je odložio na stranu za Pierre-Gabriela, koji lijepim ubačajem na drugoj stativi nalazi Marka Pjacu, a on glavom precizno pogađa kut za 1:0.

Samo 4 minuta kasnije Osijek se vraća u igru. Hernani je ubacio iz slobodnog udarca, a Arnel Jakupović lijepo pogodio iz okreta. Bernauer je tražio prekršaj, dinamovci su okružili suca tražeći da ne prizna pogodak, ali nakon konzultacije s VAR sobom, igrači Dinama su morali na centar. Dinamo je potom krenuo napadati, Malenica na vratima Osijeka branio je čuda, a onda hladni tuš na Maksimiru.

Fantastičan gol zabio je bivši Dinamov igrač Roko Jurišić u 40. minuti. Bernauer je izgubio loptu, ona je u nastavku akcije došla do Jurišića, koji fantastičnim udarcem iskosa s lijeve strane pogađa prve rašlje za vodstvo gostiju.

11. kolo SuperSport HNL-a, NK Dinamo - NK Osijek 1:2 (Jurišić, gol) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel/HNS
Standings provided by Sofascore