IBA odlučila

Boksači su ovo dugo čekali; svako olimpijsko zlato nagrađuje se sa 100.000 dolara!

29.05.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Međunarodna boksačka asocijacija (IBA) ponudit će novčane nagrade svim olimpijskim pobjednicima i osvajačima medalja na ovogodišnjim Igrama u Parizu, objavilo je to tijelo u srijedu

'Osvajači zlatne medalje u Parizu na boksačkom turniru dobit će znatnu financijsku nagradu od 100.000 dolara. Od tog iznosa, sportaš će dobiti 50.000 dolara, njihov nacionalni savez 25.000 dolara, a njihov trener 25.000 dolara', rekao je predsjednik IBA-e Umar Kremljev u izjavi.

Sjajna je to vijest za sve iz svijeta boksa i svakako dodatni motiv jer ipak će svakom olimpijskom pobjedniku pripasti lijep iznos.

IBA, iako isključena iz olimpijskog pokreta, obećala je u srijedu bonuse osvajačima medalja na Igrama u Parizu, postavši tako prvo tijelo koje je slijedilo kontroverzni pristup Svjetske atletike, koja je također odlučila novčano nagraditi olimpijske medaljaše. A boksači su ovo dugo čekali...

Pod predsjedanjem Rusa Umara Kremleva i financiranim od strane plinskog diva Gazproma, IBA ide čak i dalje od atletskog saveza, koji je u travnju obećao bonuse od 50.000 dolara svakom budućem olimpijskom pobjedniku. IBA će nagradit svakog osvajača medalje, njegovog trenera i njegov savez, a sve za ukupni proračun od 3.1 milijun dolara.