BRZO SE NAMETNUO

Izbor Bellinghama za naj igrača LaLige ne čudi, ali kad je u pitanju trener...

29.05.2024 u 10:17

Bionic
Reading

Vezni igrač engleske nogometne reprezentacije i Real Madrida Jude Bellingham (20) proglašen je za najboljeg igrača španjolske La Lige u protekloj sezoni, dok je nagradu za trenera godine dobio Michael Sanchez iz Girone

Bellingham je stigao u Kraljevski klub u lipnju prošle godine iz Borussije Dortmund za 103 milijuna eura postavši već u svojoj prvoj sezoni jedan od ključnih igrača Real Madrida.

Mladi Englez je u 41 nastupu ove sezone upisao 23 gola i 12 asistencija predvodivši Real do 36. naslova španjolskog prvaka. Ove subote Bellingham i njegovi suigrači lovit će i 15. naslov prvaka Europe.

'Želio bi ovu nagradu posvetiti svojim suigračima, stručnom stožeru i, što je najvažnije, navijačima najboljeg kluba na svijetu. Zadovoljstvo je svaki put kada igram za ovu momčad. Hala Madrid', poručio je Bellingham u video poruci.

Bellingham je slavio glasovima navijača, klupskih kapetana i komisije stručnjaka ispred suigrača Viniciusa, te Antoinea Griezmanna (Atletico Madrid), Artema Dovbika (Girona) i Roberta Lewandowskog (Barcelona).

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Miguel Sanchez, koji je predvodio Gironu do trećeg mjesta na ljestvici.

'Zadovoljstvo mi je primiti ovu nagradu i želim je primiti u ime svog osoblja. Učinili su me boljim i želim je posvetiti njima, klubu, to je vjerovati u projekt. I oni vjeruju u ideju igre, osim u rezultate', kazao je 48-godišnji španjolski stručnjak.

Izabran je i najbolji mladi igrač sezone, a to je Lamine Yamal iz Barcelone.