kakav bi ovo bio transfer

Bomba iz Italije: Poznati insajder otkriva budućnost Kristijana Lovrića

02.09.2024 u 18:35

Bionic
Reading

Lovrić je nedavno raskinuo ugovor s Osijekom, gdje je već neko vrijeme bio na marginama.

Talijanski transfer-insajder Lorenzo Lepore izvještava da bi 28-godišnji hrvatski krilni napadač Kristijan Lovrić mogao uskoro preseliti u Tursku ili Saudijsku Arabiju. Lovrić, poznat kao 'bombarder iz Ogulina', trenutno je slobodan igrač, a prema Leporeovim saznanjima, za njegove usluge zainteresirana su dva turska kluba te saudijski drugoligaš Al-Hazem.

Njegova smanjena minutaža prema kraju prošle sezone jasno je signalizirala da više nije u planovima kluba. Podsjetimo, Lovrić je u veljači 2022. stigao u Osijek iz Gorice za 1.7 milijuna eura, čime je postao drugi najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba.

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Jedino je Ramon Mierez bio skuplji transfer za Osijek, plaćen 2.5 milijuna eura. Međutim, Lovrić nikada nije ispunio očekivanja navijača i stručnog stožera. U dresu Osijeka skupio je više kartona nego golova, s 15 žutih i jednim crvenim kartonom, dok je postigao 11 golova i upisao isto toliko asistencija.

Prošlog ljeta, Osijek je pokušao poslati Lovrića na posudbu, a zimi su se za njega interesirali predstavnici ruskog Sočija, koji su ga došli gledati na pripremama u Novigradu. Ipak, službena ponuda nikada nije stigla. Sada su se Lovrić i Osijek službeno razišli, a igrač je u potrazi za novim klubom.

Prije Osijeka, Lovrić je nosio dres Gorice, gdje je stekao status najboljeg igrača u povijesti kluba. U 120 nastupa za klub iz Turopolja postigao je 54 gola i upisao 28 asistencija. Također je zabilježio jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport