nova pobjeda hrvata

Borna Ćorić pobijedio Brazilca Thiaga Wilda i plasirao se u četvrtfinale ATP-a u Rio de Janeiru: 'Izvukao me moj servis'

21.02.2020 u 10:15

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtak u četvrtfinale teniskog ATP turnira u Rio de Janeiru gdje je u drugom kolu sa 6:3, 1:6, 7:6 (5) svladao Brazilca Thiaga Wilda poslije dva sata i 21 minutu igre

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtak u četvrtfinale teniskog ATP turnira u Rio de Janeiru gdje je u drugom kolu sa 6:3, 1:6, 7:6 (5) svladao Brazilca Thiaga Wilda poslije dva sata i 21 minutu igre.

U prvom setu je Ćorić suparniku dva puta uzeo servis, a svoje je izgubio jednom, no u drugom setu je hrvatski tenisač potpuno izgubio kontrolu nad igrom i nakon što je dva puta izgubio svoj servis Brazilac ga je dobio 6-1. Treći set donosi potpuno izjednačenu igru i odlučuje ga tie break.

Ćorić je u meču servirao sedam aseva, a Wild osam. Ćorić je iskoristio devet od 12 break lopti, a svoj je servis izgubio pet puta.

Ovo je bio prvi međusobni ogled između Ćorića, 32. na ATP ljestvici, i Brazilca Wilda, 206. tenisača svijeta. Prolaz u polufinale će hrvatski tenisač tražiti protiv Talijana Lorenza Sonege, 52. na ljestvici s kojim do sada također nije igrao.

'Ovo je bila jako teška pobjeda. Krenuo sam odlično u prvom setu i mislio sam da će to ići lagano, ali na početku drugog seta nisam iskoristio neke break lopte i otada je moj protivnik počeo igrati odlično, a ja sam malo pao. Na kraju sam ipak došao do pobjede, imao sam malo sreće, ali mislim da me izvukao moj servis', rekao je hrvatski Ćorić nakon meča i plasmana u četvrtfinale.