RUDEŽ POKORIO ŠVICARSKU

Brat NBA košarkaša uzeo novi trofej: Želja mi je jača liga!

24.05.2015 u 09:10

Bionic
Reading

Zagrepčanin Ivan Rudež, trener švicarske momčadi Geneve Lions, nedavno je osvojio svoj četvrti trofej u dvije i pol sezone. Iako je Ivan u Hrvatskoj još uvijek poznatiji kao stariji brat NBA košarkaša Damjana Rudeža, nema sumnje da će ovaj nadareni trener vrlo brzo dobiti priliku dokazati se u nekoj jačoj ligi

Na završnom turniru Liga-kupa 35-godišnji Ivan Rudež je s Geneve Lionsima prvo u polufinalu nadigrao vodeću momčad prvenstva Neuchatel da bi nakon toga u finalu bili bolji od Fribourga.

'U polufinalu smo gubili u prvom poluvremenu s 12 razlike, ali na kraju smo izvukli pobjedu. To je zaista bila vrlo teška utakmica jer su oni atletski najmoćnija momčad u ligi. Namučio nas je Senegalac Badji, kojeg pamtimo iz utakmice protiv Hrvatske na SP-u, ali na kraju smo ipak pobijedili. U finalu protiv Fribourga bilo je još teže jer smo u drugoj četvrtini gubili 19 koševa razlike, ali smo na kraju u pravom kopernikanskom obratu otišli do pobjede', kazao je za tportal.hr Rudež dodavši:

'Kada je ovaj završni turnir u pitanju, moram reći kako sam vrlo zadovoljan jer su mladi švicarski igrači, s kojima radim zadnje dvije i pol sezone, otkada sam preuzeo ovaj klub, obavili odličan posao. To me posebno veseli jer se sav trud isplatio', kazao je Rudež, a prije dolaska u Švicarsku radio je kao glavni trener u Slovačkoj te nakon toga kao pomoćnik Aci Petroviću u Cedeviti i Jasminu Repeši u Ciboni.


Rudež kaže kako je u Švicarskoj, u kojoj su po popularnosti hokej i nogomet ispred košarke, užitak raditi jer se dosta investira u sport. Ugovor ga veže do ljeta 2016, a na pitanje gdje se vidi nakon toga, kazao je bez zastajkivanja:

'Želja mi je voditi veće momčadi u jačim ligama - to je neki dugoročni cilj. Sada sam potpuno posvećen klubu Geneve Lions, a on je svakom sezonom sve jači i veći', kazao je Rudež, trener koji je s Geneve Lionsima pretprošle sezone senzacionalno osvojio i titulu prvaka Švicarske.

Za kraj nas je zanimalo ima li vremena gledati NBA košarku s obzirom na to da njegov mlađi brat Damjan Rudež igra svoju rookie sezonu u Indiana Pacersima…

'Gledam svaku utakmicu Indiane jer imam League pass, tako da ne moram gledati prijenos noću, nego ujutro pogledam snimku. Indiana se zbog silnih ozljeda muči ove sezone, a kada je Damjan u pitanju, moram reći kako sam jako zadovoljan. Ipak mu je ovo rookie sezona, a svi znamo kako su u svojoj prvoj sezoni znali proći igrači iz Europe koji su bili puno jače ime od mog brata. Najvažnije je da Damjan ima povjerenje trenera i čelnih ljudi u klubu. Nedavno je prebolio bronhitis koji ga je malo usporio, ali sada je s njim sve ok.'

Najbolja utakmica Damjana Rudeža u NBA ligi; 18 koševa Orlandu