TEKVONDO

Britanac Siden poslao Marka Golubića kući bez medalje

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 08.08.2024 17:43
  • Objavljeno 08.08.2024 u 17:42
Bionic
Reading

Hrvatski tekvondo reprezentativac Marko Golubić neće imati šansu boriti se za brončano odličje na Olimpijskim igrama kroz repesaž jer je u polufinalu Britanac Bradly Sinden doživio poraz.

Sinden je u četvrtfinalu pobijedio Golubića u rundama s 2:1 (8:6, 9:11, 18:10), ali je postojala šansa za hrvatskog borca da se ipak domogne bronce. Prvi preduvjet je bio da Sinden ostvari pobjedu u svom polufinalnom meču, ali se to nije dogodilo.

Jordanac Zaid Kareem je bio bolji od Britanca u rundama s 2:1 (1:2, 4:2, 10:2) čime je nestala i mala šansa za Golubića na Igrama. Vrlo tvrda je bila borba Sindena i Kareema, ali kako je susret trajao tako je reprezentativac iz Jordana bio sve dominantniji i na kraju posve zasluženo slavio.

Golubiću, kojem je ovo prvi nastup na olimpijskim igrama, svjetski je prvak u kategoriji do 74kg, ali se u Parizu borio u olimpijskoj kategoriji do 68kg.

U srijedu je Lena Stojković osvojila brončanu medalju u kategoriji do 49kg, a u subotu će na tatami izaći Ivan Šapina koji će se boriti u kategoriji do 80kg.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal