službena potvrda

Chelsea ima novog trenera; vratio je Leicester u Premiership, pa dobio promaknuće!

31.05.2024 u 09:50

Bionic
Reading

Do prošle godine je bio pomoćnik Španjolca Pepa Guardiole u engleskom prvaku Manchester Cityju te je osigurao trenutni povratak Leicestera u englesku prvu ligu nakon ispadanja prije 12 mjeseci.

Talijan Enzo Maresca, koji je Leicester City vratio u prvu ligu, imenovan je novim trenerom Chelseaja, izvještavaju britanski mediji u petak. Prema 'Daily Telegraphu', 44-godišnji Maresca je preuzeo dužnost glavnog trenera u četvrtak kasno navečer, potpisavši petogodišnji ugovor s opcijom produljenja za još jednu godinu.

Maresca, koji je prošle godine bio pomoćnik Španjolca Pepa Guardiole u Manchester Cityju, osigurao je trenutni povratak Leicestera u englesku prvu ligu nakon ispadanja prethodne sezone.

Bivši veznjak, koji je igrao za Juventus, Sevillu i Olympiacos, bit će četvrti stalni trener Chelseaja otkako su Todd Boehly i njegov BlueCo kupili klub, naslijedivši Thomasa Tuchela, Grahama Pottera i Mauricija Pochettina.

Pochettino, koji je preuzeo Chelsea prošle godine, napustio je klub sa Stamford Bridgea nakon što je sezonu završio na šestom mjestu. Njegov odlazak uslijedio je nakon samo jedne godine na čelu tima, što je bilo razočaravajuće za navijače koji su očekivali bolje rezultate.

Maresca je preuzeo Leicester City nakon što je klub ispao iz prve lige, a njegov uspješan povratak u Premier ligu donio mu je priznanje i pažnju većih klubova. Njegovo iskustvo kao pomoćnika Pepa Guardiole u Manchester Cityju također se smatra ključnim faktorom u njegovom imenovanju za trenera Chelseaja.

Navijači Chelseaja sada se nadaju da će Maresca donijeti stabilnost i uspjeh klubu koji je u posljednjih nekoliko godina imao česte promjene trenera i varijabilne rezultate. Maresca će imati težak zadatak vratiti Chelsea u borbu za naslov Premier lige i osigurati dugoročnu stabilnost tima.