ČETVRTFINALE PEKINGA

Čilić opet 'razbio' Portugalca Sousu, čeka ga Murray

02.10.2014 u 14:09

Bionic
Reading

Pobjednik US Opena Marina Čilića plasirao se u četvrtfinale China Opena koji se igra u Pekingu uvjerljivom pobjedom nad Portugalcem Joaom Sousom 6:3, 6:3 u 2. kolu ATP turnira u Pekingu

Nakon svega 72 minute Čilić je rutinski stigao do pobjede i novog okršaja protiv sjajnog Škota Andyja Murraya s kojim u karijeri ima negativan omjer 2-9.

Protiv Souse je Čilić imao samo dva as servisa i ako taj dio igre ne popravi teško će se probiti do polufinala u kojem bi, ako pobijedi, igrao protiv pobjednika para Dimitrov-Đoković.

Čilić je silovito je krenuo, kod vodstva 2-1 imao je tri lopte za 'break', ali se Portugalac uspio spasiti. No, nekoliko minuta kasnije to mu nije uspjelo i Čilić je poveo 5:2, a potom je lakoćom zaključio set. U 34 minute prvog seta Čilić je na svoj servis izgubio samo četiri poena.

Drugi set Čilić je počeo 'breakom'. Kod vodstva 3:2 Sousi se ukazala prilika da vrati izgubljeni servis, imao je 15:40, ali Čilić se bez problema izvukao iz te situacije. A onda je kod 5:3 drugim oduzetim servisom dobio meč.

Dodajmo još kako su Čilić i Sousa igrali do pekinškog okršaja samo jednom i to ove godine na zemljanom turniru u Madridu. Čilić je tada ostavio samo dva gema i bilo je to klasično razbijanje.

Četvrtfinale je na rasporedu u petak, a zanimljivo je spomenuti kako su ove godine Murray i Čilić igrali samo jednom, u Rotterdamu, i slavio je naš tenisač.

China Open: Marin Čilić - Joao Sousa 6:3 6:3